Google Föld is lesz az új Audiban

Vágólapra másolva!
A Google Föld és a keresőcég más internetes szolgáltatásai is elérhetők lesznek az új Audi A8 luxusautóban mobilinternetes kapcsolaton keresztül. A szolgáltatás a standard navigációs rendszert egészíti majd ki látványos műholdképekkel.
Vágólapra másolva!

A Google Lat Long blogon publikált bejegyzés szerint a Google megállapodást kötött a német autógyártóval arról, hogy az új, jövő tavasszal debütáló Audi A8-as fedélzeti komputerén már a Google Föld és a Térkép, valamint a társaság más szolgáltatásai is elérhetővé lesznek. A társaság virtuális földgömbjét elsőként az Audi építi be személyautóba, de várhatóan hamarosan más márkák is követni fogják.

A Google egyéb szolgáltatásait, például a közelben lévő üzletek, szolgáltatások felkutatását biztosító Local Searchöt korábban már más gyártók is beépítették, ám a háromdimenziós modellekkel megspékelt műholdképekkel operáló Google Föld csupán most került sorra. Az Audi A8-asok beépített navigációs rendszerében a látványos 3D-s műholdképes nézeten kívül egyebek mellett az épületmodelleket is elérhetik majd, de a vonatkozó Wikipédia-szócikkeket és a Panoramióra feltöltött fotókat is böngészhetik majd a gépkocsiban ülők a nyolc colos érintőképernyőn.
Természetesen a Föld és a Térkép mellett a cég keresőjét, hírkeresőjét és időjárási információit is el lehet majd érni az Audi műszerfaláról. Az új A8-ason kezdetben GPRS/EDGE technológiát használó beépített modem biztosítja a világháló elérését, később, a jövő év közepe tájékán már gyorsabb, 3G-s modul is elérhető lesz.

Forrás: [origo]
Google Föld a műszerfalon

Ez pedig már a Google Föld használatát is lehetővé teszi, emellett wifi-elérési pontként is funkcionál majd, így a gépkocsiban ülők laptopjukról is elérhetik a világhálót rajta keresztül. Arra azonban nem tér ki az Audi közleménye, hogy a mozgó járművön mennyire lesz működőképes a nagy adatforgalmat generáló szolgáltatás. Az Audi közleménye szerint a Google szolgáltatásait a tulajdonosok mobilinternetet támogató, Bluetooth-képes telefonjukon keresztül is aktiválni tudják majd.

Mindenesetre a Google Föld használata opcionális lesz, mivel az Audi saját navigációs rendszerét is lehet majd használni a tájékozódáshoz, a Google Föld látványos műholdképes nézetei csupán kiegészítik azt. Az internetről letöltött időjárási és egyéb információkat egyébként az autó tempomat-rendszere és adaptív - fényerejét a viszonyoknak megfelelően automatikusan állító - világítási rendszere is figyelembe veszi majd.

Forrás: Audi