Csaló fejlesztőt büntetett meg az Apple

Vágólapra másolva!
Ezer alkalmazást töröltek egy panasz miatt az Apple szoftverboltjából. A készítő bűne komoly volt: hamis értékeléseket fűzött programjaihoz.
Vágólapra másolva!

A kínai fejlesztőre felhasználói bejelentés hívta fel a figyelmet. A nicknéven SCW-nek hívott iPhone-használónak az szúrta a szemét, hogy a kínai Molinker szoftvercég programjai alatt hasonló hibákat tartalmazó, rossz angolsággal megírt ötcsillagos értékelések sorakoznak. A felhasználó 44 olyan írót talált, akik azonos stílusban és hibákkal istenítették a Molinker programjait.

A felhasználó szerint a Moliner alkalmazottai további trükköket is bevetettek, hogy megtévesszék az App store vásárlóit. A felháborodott SCW egyenesen Phil Schillernek, az Apple marketingfőnökének írt levelet, aki töröltette a csaló fejlesztő alkalmazásait a boltból, sőt még válaszlevelet is írt a feljelentőnek.

A PC World tudósítása szerint a probléma nem oldódott meg ennyivel. A lap gyanúi szerint nem csak a Molinker élt szabálytalan eszközökkel, több programozó próbálja így-úgy felhúzni saját szoftvereinek értékelését. Nagyobb játékos viszont feltehetően nincsen a most kitiltott fejlesztőnél, a Molinker szoftverei körülbelül az App Store tartalmának egy százalékát tették ki.