Vágólapra másolva!
Össze-vissza jelölt vírusosnak fájlokat egy hibás frissítés miatt az ingyenes Avast vírusirtó. A szoftver gyártója már megjelentette a hibát korrigáló frissítést, a felhasználóknak csak a romok eltakarításával kell törődniük - adta hírül a Register.
Vágólapra másolva!

Nem csak a legújabb frissítést kell telepíteniük az Avastot használóknak. A problémát saját gépükön megtapasztaló felhasználók kénytelenek tévesen károsnak ítélt fájljaikak is kibányászni a karanténból. A hibás vírusdefiníciókkal rendelkező védelmi program nem csak az internetről frissen letöltött anyagok között vágott rendet, gyanúsnak találta az Adobe termékeit, a Realtek hangkártyák meghajtóprogramjait, sőt több médialejátszó program is áldozatul esett a túlbuzgó vírusölőnek.

Az Avast blogján kért elnézést az emberi hiba miatt a netezőkhöz került kód miatt. A vírusirtót gyártó cég vezérigazgatója által írt bejegyzés szerint a frissítések kiadását végző rendszert megkerülő mérnökök okozták a gondot. A cég részletes leírást tett közzé, hogy a tévesen Win32:Delf-MZG vagy Win32:Zbot-MKK trójaival fertőzöttnek ítélt, és a karanténba mozgatott fájlokat hogyan nyerhetik vissza a felhasználók.

A hibás frissítés egészen biztosan tömegeket érintett, mret az ingyenes mellett fizetős verzióban is létező vírusölőnek a hivatalos honlap szerint közel 100 millió felhasználója van.