A Mozilla is megreformálná az e-mailt

Vágólapra másolva!
A Firefox böngészőről ismert fejlesztőcég nem váltaná le teljesen a hagyományos üzeneteket, mint a Google a Wave-vel, csak segítene átlátni a mindennapos káoszt.
Vágólapra másolva!

Miért van az, hogy az anyukámtól kapott levélhez később jutok el a postafiókomban, mint egy légitársaságtól érkezett reklámüzenetig? - teszi fel a kérdést Brian Clark, a Mozilla Labs fejlesztője, akinek csapata a Raindrop nevű új üzenetkezelő platform segítségével oldaná meg a problémát. A szolgáltatás lényege, hogy minden létező üzenetváltást oda köthet majd be a felhasználó a hagyományos e-mailektől a fórumokon, video- vagy fotómegosztókon át a Twitterig - derül ki a cég bemutató videójából.

A Raindrop a tervek szerint úgy teszi átláthatóvá a felhasználó minden internetes üzenetváltását és interakcióját, hogy szétválogatja a fontos, megválaszolandó személyes üzeneteket azoktól, amelyeket csak elolvasni kell, vagy éppen még kevésbé fontosak. Clark szerint ugyanis az e-mail remek eszköz, azonban ahogy az ember egyre több online szolgáltatást használ, úgy egyre jobban elárasztják a mindenféle értesítések, maguk alá temetve mindazt, ami igazán fontos, vagy akár sürgős lehet.

Forrás: Mozilla Labs
Raindrop: mindent egy helyre

A Mozilla Labs ezzel nem az e-mail és az internetes kommunikáció teljes újragondolásával kísérletezik, mint a közös, valós idejű munkát és társalgást lehetővé tévő Google Wave, hanem a meglévő, aszinkronban működő alkalmazásokhoz kíván segédeszközt adni. A fejlesztők elképzelései szerint a felhasználók a Raindropból válaszolhatják majd meg személyes leveleiket, és innen küldhetnek twitteres, facebookos üzeneteket is, de közvetlenül a kliensen keresztül nézhetik majd meg a nekik küldött fotókat a Flickr-en, videókat a YouTube-on, és akár chatelhetnek is az azonnali üzenetküldők segítségével.

A Raindrop a Mozilla más termékeihez hasonlóan külső fejlesztők számára is nyitott lesz, akik saját kiterjesztéseket, további alkalmazásokat fejleszthetnek majd hozzá. Az új üzenetplatformból egyelőre csak prototípus létezik, és a fejlesztők nem közölték, mikor teszik majd elérhetővé.