Összeolvad a netbook a notebookkal

Vágólapra másolva!
Egyre csak elmosódik a határvonal a teljes értékű PC-nek számító notebookok és az inkább hurcolásra szánt netbookok között, hamarosan nehéz lesz már egyik vagy másik kategóriába sorolni a termékeket - véli a Microsoft egyik brit szakembere.
Vágólapra másolva!

Míg egy-másfél éve a netbook és a notebook teljesen tisztán elkülöníthető terméktípus volt, a hordozható számítógépek két típusa közti határvonal egyre inkább elmosódik. Létezik már viszonylag izmos, de drága netbook, és kedvező árú, kicsi notebook, pedig eleinte a hagyományos noteszgépeket drágább, nagyobb méretű gépeknek képzeltük, amelyek olcsó, könnyen hurcolható alternatívájaként jelentek meg az olcsó minilaptopok.

Leila Martina, a Microsoft brit leányvállalatának egyik vezetője szerint a különbség a jövőben még kisebb lesz: ők maguk már inkább a "kis notebook" kifejezést használják a könnyen hurcolható masinákra. Bár a netbookokra a cég a Windows 7 Starter Edition nevű, kissé lebutított változatát kínálják, sok gyártó a nagyobb tudású Home Premium verzióval szállítja majd a gépeket.
Martina szerint ráadásul a netbookok árai inkább felfele, mint lefele mozognak, a felhasználók pedig eleve nem a legolcsóbb modelleket, hanem a drágább, de nagyobb tudású minigépeket keresik.