Facebookos fotók miatt nem jár a táppénz

Vágólapra másolva!
Facebookos képek miatt vonta meg egy depresszióban szenvedő kanadai nőtől a táppénzt betegbiztosítója. A cég szerint a Chippendale-shown, születésnapi partin és tengerparti kiránduláson készült képek alapján a beteg gyógyultnak tűnik- adta hírül a Mashable.
Vágólapra másolva!

Az IBM-nél dolgozó Natalie Blanchard egy éve volt betegszabadságon súlyos depresszióval. A biztosítója egy ideig fizette a táppénzét, de egy idő után elmaradoztak a pénzek. Mikor Blanchard érdeklődött a Manulife betegbiztosítónál, azt a választ kapta, hogy a tengerparton és szórakozóhelyen készült facebookos képei szerint már nem depressziós.

A Manulife a CBC híradójának úgy nyilatkozott, hogy nem szüntetik be a táppénz folyósítását, illetve nem utasítanak el ügyeket pusztán internetes képek alapján. Azt azonban beismerték, hogy a közösségi oldalakon is utánanéznek ügyfeleiknek. Arról egyelőre nincs hír, hogy orvosi vizsgálat alapján gyógyultnak tekinthető-e a nő.

Az ügynek különösen érdekes színezetet ad, hogy Blanchard szerint a Facebookra feltöltött képei privátra voltak állítva, azaz csak bejelölt barátai láthatták őket.