Biztos nem lesz Google mobil

Vágólapra másolva!
A Google Android nevű mobilplatformjának fejlesztéséért felelős vezetője, Andy Rubin kijelentette, hogy a Google nem gyárt hardvereket, így Google mobil sem lesz, adta hírül a Cnet.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban többször is újra felbukkant a pletyka, miszerint a Google egy saját tervezésű mobilkészüléken dolgozik. Most azonban a Google alelnöke azt nyilatkozta, egy ilyen lépés azt jelentené, hogy a saját vevőikkel versenyeznének. "Mi nem készítünk hardvert, inkább másokat vértezünk fel az ehhez szükséges eszközökkel."

A Google közreműködött olyan androidos készülékek tervezésében, mint például a T-Mobile G1. Ennek részeként például ők javasolták a billentyűzet fölül kiemelkedő kijelző szerencsétlen dizájnját, mert fontosnak tartották, hogy a G1 ötsoros billentyűzettel jelenjen meg. A megoldás azonban igencsak népszerűtlen volt a tesztelők között, Rubin pedig azon tréfálkozott, hogy talán éppen az ehhez hasonló fiaskók miatt nem lenne jó ötlet saját telefont fejleszteniük.

Forrás: [origo]

T-Mobile G1

De a dizájn egy elemének tervezésébe beleszólni korántsem ugyanaz, mint megtervezni egy egész készüléket, megtalálni és leszerződni a gyártóval, kiépíteni az értékesítési csatotnákat és piacra vinni a mobilt. Ez "alapvető változtatás" lenne a Google üzleti modelljében, mondta Rubin, mégpedig olyan, amire a vállalat jelenleg nincs felkészülve.

A Gphone-ként emlegetett készülék pletykája évekkel ezelőtt, jócskán a 2007 novemberi Android-bejelentést megelőzően bukkant fel. A Google stratégiája azonban nem követte az Apple hardver-szoftver-együtt logikáját, helyette készülékgyártókkal és mobilszolgáltatókkal kötött szövetséget, hogy minél szélesebb körben terjessze el mobil operációs rendszerét.