A spam feljelenthető az NHH-nál

Vágólapra másolva!
Megváltoztatta a kéretlen reklámlevelek bejelentésének módját a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Az új módszer egyértelműbb, gyorsabb, viszont senkinek nem szóltak róla - fedezte fel a HWSW.
Vágólapra másolva!

Múlt hét keddtől már nem lehet az eddig működő [email protected] címre továbbküldeni a kéretlen reklámleveleket és az eljáráshoz szükséges adatokat. Tévedésre lehetőség sincsen, az évekig használt email megszűnt, az oda küldött levelek hibaüzenet kíséretében érkeznek vissza a feladóhoz.

Forrás: [origo]
Jobb az új spambejelentő, de még szokni kell

A spambejelentő cím helyett használható, és az NHH címlapjáról szinte teljesen megtalálhatatlan Kéretlen hirdetést bejelentő űrlap minden szükséges adatot bekér. Haszálatával elkerülhető, hogy hiányos - például nevet, lakcímet vagy a bejelentés minőségét nem tartalmazó - adatlapot indítsanak el a felhasználók. A bejelentők továbbá azt is kérhetik, hogy személyes adataikat bizalmasan vagy zártan kezeljék. Ez olyan lehetőség, amit a korábbi, a neten terjedő mintadokumentumok többnyire nem tartalmaztak.

Az új formanyomtatvány kezelését plusz kitöltési információkat tartalmazó súgók próbálják megkönnyíteni. Ezt még ott is megteszik, ahol teljesen egyértelmű dolgokat kér be az űrlap. A kitöltött dokumentum elektronikus beküldéséhez Ügyfélkapus regisztráció szükséges. Az NHH honlapja ugyan felkínálja a dokumentum nyomtatását is, ám ebből egyelőre lényeges információk - a fájlként csatolt összes lényeges technikai részlet - maradnak ki, így annak használatát nem ajánljuk.