Ingyenes iPhone-alkalmazást ad ki a Disney

Vágólapra másolva!
A Walt Disney Company is felismerte, hogy mivel rengetegen nézik a weboldalait iPhone-ról, érdemes interaktív szolgáltatásokat nyújtó alkalmazást írni a készülékre.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának számító Disney ingyenesen letölthető programokat ad majd ki az iPhone-ra és az iPod Touchra - írha a Reuters. A cég weboldalát, a Disney.com-ot 31 millió ember keresi fel havonta, és mobiltelefonon is ez számít a legnépszerűbb szórakoztatóipari weboldalának.

IPhone-ról és iPod Touchról elsősorban gyerekek keresik fel az oldalakat, akiknek az őket felügyelő anyuka adja oda a készüléket, nyilatkozta Jason Davies, a cég alelnöke egy interjúban. Emellett az iPod Touch a szintén fontos célközönségnek számító 9-14 éves korosztályban is népszerű. Davies szerint a tartalmaik azért is népszerűek a szülők, és ezen keresztül a gyerekek körében, mert a webszájtjukon garantáltan csak nekik való dolgokat találhatnak a kicsik.

Az ingyenes iPhone-alkalmazás a Disney weboldalának tartalmait és szolgáltatásait nyújtja majd integrált formában, így például lehet majd belőle képeslapot küldeni, videót nézni, vagy a Disney zenés rádióját hallgatni. A szoftver a Click2Life nevű interaktív alkalmazást is támogatja majd, amelynek segítségével a gyerekek való életbeli Disney-s tartalmak - például filmplakátok - lefotózásával nyithatnak majd meg exkluzív promóciós anyagokat.

A Disney jelenleg is kínál pénzért letölthető, a népszerű filmjeihez kapcsolódó szoftvereket. A cég nemrégiben jelentetett meg saját, kizárólag a weboldalán keresztül, számítógépen olvasható e-könyv/hangoskönyv szolgáltatást, azonban Davies egyelőre nem beszélt arról, hogy ezeket átültetnék majd mobilos formátumba is.