Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy olyan szoftvert ajánlunk letöltésre, amellyel DVD-filmként lejátszható látványos diashow-t készíthet digitális fényképeiből, egy másik ingyenes programmal pedig 3D-ben rendezgetheti a fotókat. Megtaláltuk még a Total Commander négyablakos mutáns rokonát, mellé friss játékcsalásokat és egy olyan alkalmazást ajánlunk kipróbálásra, amely bármit meg tud mondani a PC-ről.
Vágólapra másolva!

PHOTOFILMSTRIP

Forrás: [origo]

Az ingyenes diashow-készítő program letöltése (15 megabájt)

Akár HD-felbontásban is készíthetünk ezzel a szoftverrel Video CD-re vagy DVD-re írható, filmként megtekinthető diashow-t. Annak érdekében, hogy az állóképek nézegetése ne legyen dögunalmas, nem csak effekteket és háttérzenét, hanem az ún. Ken Burns-effektet is lehet alkalmazni képkockákon. Ez tulajdonképpen nem más, mint a fotón való lassú pásztázás, melynek irányát a képen látható módon lehet megadni: a baloldali felvételen a kiinduló, a jobboldalin az elérni kívánt pozíció adható meg. Bár a program csak fekete-fehér és szépia színhatásokat, illetve összemosás effektusokat támogat, full-HD felbontású diashow-t is lehet vele generáltatni, egyetlen hátránya, hogy elég lassan működik.

TWINS VISIONS

Forrás: [origo]

Az ingyenes képnézegető és szerkesztő letöltése (17,5 megabájt)

Háromdimenziós effektusokkal operál a Visions nevű képnézegető program, amelyet szerkesztőfunkciókkal is felvérteztek. Bár a fotóböngésző felület kétségkívül látványos, funkcionálisan ez a megoldás sem reformálja meg a fotók rendezgetését. Ellenben a szoftver képszerkesztője jobban teljesített, egy sor effektus megtalálható benne. Telepítésekor a program felajánlja egy eszköztár valamint saját keresőmotorjának aktiválását is, ez azonban nem szükséges működéséhez, így nyugodtan ki lehet venni előle a pipákat az egérrel. Bár a Picasát nem cserélnénk le erre a szoftverre, a 3D-s effektusokra vágyóknak érdemes kipróbálniuk.

Q-DIR

Forrás: [origo]

Az ingyenes fájlkezelő letöltése (310 kilobájt)

Mit kapunk, ha a Total Commandert megszorozzuk kettővel? Hát ezt a programot - a Q-Dir ugyanis nagyon hasonlít a legnépszerűbb fájlkezelő programra, ám attól eltérően nem két, hanem négy ablakot használ. Ezeken keresztül az egérrel könnyedén lehet a merevlemezen ide-oda pakolgatni az állományokat, például rendszerezni a képeket, filmeket vagy az mp3-akat. A négy ablakon keresztül akár négy külön meghajtó tartalmát is meg lehet tekinteni, és persze lehetőség van a nézetek konfigurálására is: az egyik ablakban így például lehet hagyományos lista, míg egy másikban miniatűr betekintő-képek.

CHEATBOOK NOVEMBER

Forrás: [origo]

Az ingyenes játékcsalás-gyűjtemény letöltése (2,5 megabájt)

A Cheatbook.de honlapon elérhető játékcsalások legfrissebb gyűjteménye offline is nézegethető kiadásban. A kissé retró kinézetű szoftverben PC-re, illetve konzolokra készült videojátékokhoz található több száz csalás, illetve leírás a végigjátszáshoz. A kódokat a felhasználók maguk is szerkeszthetik, így az adatbázisba másutt talált cheateket vagy tippeket is be lehet pötyögni.

SIW (SYSTEM INFORMATION FOR WINDOWS)

Forrás: [origo]

Az ingyenes rendszerelemző szoftver letöltése (4,44 megabájt)

Ez egy remek ingyenes rendszerelemző szoftver, amely akkor jöhet jól, ha az alapvető paramétereknél többet szeretnénk tudni a számítógépünkről, például a noteszgép szétszedése nélkül akarjuk megtudni, van-e a masinában szabad memóriabővítőhely. Ez a program szinte az utolsó bitig elárul mindent a PC-ről: részletekbe menően taglalja a processzor, a memória, vagy a merevlemez képességeit, vagy megmondja, milyen szabvánnyal kapcsolódik a DVD-meghajtó az alaplaphoz. Bár a hétköznapokban ehhez hasonló információkra nincs szükség, a számítógép bővítése, szervizelése során kimondottan hasznos lehet ez a program, érdemes elrakni a nevét vagy a linkjét.