Viszik az olcsó Playstationt, mint a cukrot

Vágólapra másolva!
Bejött a Sonynak a Playstation 3 konzolok leárazása, a Slim modell megjelenése utáni első hétben duplájára nőtt a vásárlások száma - adta hírül a Daily Tech.
Vágólapra másolva!

A Sony tartott ki legtovább újgenerációs konzoljainak eredeti ára mellett. A cégnek természetesen volt oka a késlekedésre, már az eredeti áron sem volt egy dollár nyereségük sem a készüléken, így a csökkentéssel csak még több pénz folyt volna ki a Sony kasszájából. A jég augusztus közepén tört meg, ekkor jelentette be a japán cég, hogy a konzol új verzióját tervezi megjelentetni, ami vékonyabb, kevesebb alkatrészt tartalmaz, és ami a legfontosabb, olcsóbb lesz.

Bár a Microsoft rögtön követte a Sony-t az árcsökkentésben Xbox 360 Elite konzolját 299 dollárra beállítva, az akció nyertese a Sony lett. Az elmúlt héten jelentősen megugrottak a japán cég eladásai. Egy hét alatt közel 76 ezer darabot adtak el a PS3-ból, kétszer annyit, mint a megelőző hetekben. Az Xbox ehhez képest csupán 32 százalékos növekedést tudhat magáénak.

A Playstation 3 drágasága ellen még a kiadók is felemelték szavukat. A világ legnagyobb kiadójának számító Activision június végén fenyegette meg azzal a Sony-t, hogy elhagyja szoftvereivel a platformot, amennyiben nem mérséklik az alapgép árát. "Drága a konzolra fejleszteni, és a Wii, illetve az Xbox játékok egyszerűen jobban fogynak." - magyarázta elégedetlenségének okát Bobby Kotick, az Activision igazgatója.