Óriásképernyős asztali Eee PC Blu-ray-jel

Vágólapra másolva!
Az Eee PC netbook asztali testvéréből mutatott be nagyképernyős változatokat az Asus: az új Eee Top gépeket 20-21 colos érintőképernyővel árulják majd, a drágábbik változat full-HD lesz, és Blu-ray-meghajtóval is felszerelik.
Vágólapra másolva!

A két új Eee Top PC csak kivitelében és márkajelzésében hasonlít egymásra, az olcsóbbik, 160-170 ezer forint körüli árú ET2002modellben ugyanis a netbookokból ismert, korlátozott teljesítményű, 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor működik. Ezzel szemben a drágábbik, 250 ezer forint körüli áron várható ET2203-as típust 2,2 gigahertzes Intel Core 2 Duo lapkával szerelik fel.

Az atomos modellt 2 gigabájt memóriával, hagyományos DVD-meghajtóval és egy 20 colos, érintésérzékeny, 1600x900 pixeles felbontású képernyővel szállítja majd a gyártó október végétől. Ezzel szemben a drágábbik változat belsejében 4 gigabájt memória, és egy full-HD (1920x1080 pixeles), 21,6 colos képátlójú érintőképernyő, valamint Blu-ray meghajtó található.

Forrás: [origo]

Mindkét gépet ötszáz gigabájtos merevlemezzel szerelik fel, és Windows 7 Premium operációs rendszert futtatnak majd. Két apró, 3 wattos hangszóróval, 1 megapixeles webkamerával, wifivel, memóriakártya-olvasóval és HDMI-csatlakozóval szerelik fel, és egy érintőképernyőn át vezérelhető médialejátszó felület is jár majd hozzá.

Ugyancsak októbertől lehet majd megvenni az Eee Keyboardot, ami nem más, mint egy billentyűzetbe épített, netbook-teljesítményű számítógép, amely egy mini, 5 colos érintőképernyőt is tartalmaz. A készüléket winchester helyett a drágább, 16-32 gigabájt kapacitású flashmemóriás háttértárral lehet majd megrendelni, a wifi mellett pedig vezeték nélküli HDMI kapcsolaton tud majd komunikálni a tévével vagy monitorral. Bár árát még nem jelentették be, a fejlett technológiai megoldásoknak köszönhetően valószínűleg nem lesz túl olcsó.

Forrás: [origo]