Világmonopoly indul a Google Térképen

Vágólapra másolva!
Társasjátékot ad ki a Google, a napokban érkezik a világ legnagyobb Monopoly játéka. A Hasbróval közösen készített internetes játék táblája a Google Térkép lesz, melyen a játékosok bármelyik utcát megvehetik majd.
Vágólapra másolva!

A szeptember kilencedikén induló Monopoly City Streets sok mindenben eltér a mindenki által ismert társasjátéktól. Start mező és kockadobás helyett automatikusan, minden nap jön a játékos által birtokolt épületek után járó bérleti díj. Nem lehet ezüstszínű cilindrrel, autóval vagy csatahajóval lépkedni. A hiányokért viszont biztos kárpótolni fog mindenkit, hogy több tucatnyi épület közül válogathatnak a leendő mágnások.

Kié lesz a Fekete Pákó utca?

Várhatóan megindul a verseny a jobb utcákért a netes Monopoly megnyitása után. Aggódni azonban azoknak sem kell, akik lecsúsztak egy-egy jó vásárról, a játékosok egyszerűen ajánlatot tehetnek a más által már megvett utcákra is. A kereskedés akkor sem fog megállni, ha egyes mágnások eltűnnek, hét nap után a rendszer ugyanis automatikusan elfogadja a vételi ajánlatokat. Aki lecsúszott a Monopoly indulásakor például a Fekete Pákó utcáról, így utólag még megszerezheti.

A Guardian információi szerint minden új játékos 3 millió Monopoly dollárral indul, amiből a telekvásárláson túl házakat, hoteleket, stadionokat, kastélyokat és felhőkarcolókat is építhet a területre. Pénze később ezekből az épületekből lesz - napi százezer dollárokat fizet például egy felhőkarcoló.

Forrás: [origo]
Még csak a logóját ismerjük az új társasjátéknak

Az építmények természetesen nem örök életűek. A játékosok időnként húzhatnak szerencsekártyákat, amikkel a többiek kastélyai, hoteljei ellen lehet megindítani a buldózereket. A kevésbé aljas kártyák segítségével börtönt vagy más kellemetlen szomszédot telepíthetünk az utcába, jelentősen csökkentve a bérleti díjakat. A rongálásokat elszenvedő látja, hogy kinek köszönheti a kellemetlenséget, és ezzel kezdetét is veheti egy napokon-heteken keresztül tartó háború.

Star Wars verzió is készült

Nem ez az első különleges verzió a Monopolyból. Az 1935-ben kitalált társasjátékból számtalan limitált kiadást, speciális verziót készített a Hasbro az évek során. Készült Monopoly készlet gyémántból és csokoládéból is, volt olyan, amelyben a Csillagok háborújá-nak bolygóit vehette meg a játékos, s volt, amiben a Beatles együttes történetének fontos színhelyeire lehetett házat és hotelt építeni. Saját társasjátéka van a Boston Celtics csapatnak, a Pindúr Pandúroknak vagy épp az Egyesült Államok légierejének. A teljes lista a Wikipédián tekinthető meg.

Forrás: [origo]
Konzolon is játszható a Monopoly

A játék megjelent a tévék és monitorok képernyőjén is. Készült belőle tévéshow, játék az Xbox 360 konzolra, sőt még az iPhone-tulajdonosok is megvehetik készülékükre a telefonos verziót. Egyedül talán a Microsoft innovatív, ám nem tömeggyártásra szánt Surface kütyüjén nem jelent meg a játék, ami azért különösen kár, mert az asztal alakú, érintőképernyővel felszerelt gép ideális lenne különböző társasjátékok futtatására.

Modellverseny indul

Verseny is kapcsolódik a Monopoly bejelentéséhez. A játéktábla utolsó három épületének megtervezését a SketchUppal biztosan bánó játékosokra hagyná a Google. A nevezés feltételeit, illetve a nyereményeket még nem tette közzé a cég, ezek a részletek a mai nap során fognak megjelenni a Monopoly City Steets blogján.