Lekörözte a netet a postagalamb

Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában még nem mondható túl fejlettnek az internetes infrastruktúra, egy kísérlet során ugyanis egy postagalambhoz rögzített pendrive-on hamarabb odaértek az adatok, mint a helyi szolgáltató ADSL-kapcsolatán keresztül.
Vágólapra másolva!

Egy Unlimited IT nevű durbani informatikai cég érdekes kísérletett végzett el, miután egyik munkatársa gyakran panaszkodott az internetkapcsolat lassúságára: egy 11 hónapos postagalambra rögzítettek egy négy gigabájtos pendrive-ot. A Winston nevű madár útnak indításával egyidőben a helyi Telkom nevű szolgáltató hálózatán indítottak útjára egy 60 mérföldnyire lévő célpontba ugyanennyi adatot - számolt be a BBC.

A nem mindennapi verseny győztese a postagalamb lett, amely egy óra nyolc perc alatt ért célba az adatokkal, ezek bemásolása pedig további egy órát vett igénybe, összesen tehát két óra nyolc perc alatt kerültek feltöltésre a fájlok a cég helyi szerverére. Az internetes áttöltés ekkor még csupán 4 százalékánál tartott. Mivel a győztest szintidejét a legpontosabban megtippelők egy netbookot nyerhettek meg, a versenyt számos hely internetező követte nyomon többek közt a Facebookon és a Twitteren keresztül (e fórumokon is sokan panaszkodtak a világháló lassúságára), a galambot pedig autóval vitték vissza lakhelyére. A kísérlet honlapján a madár útját és egyéb információkat is meg lehet tekinteni, a BBC pedig képet is közölt Winstonról.