Kitilthatják a barátvásárló facebookosokat

Vágólapra másolva!
A héten számoltunk be egy ausztrál szájtról, amely pénzért árusít követőket a világ legnépszerűbb közösségi oldalának felhasználói számára. A Facebook üzemeltetője közölte, a barátokat vásárló felhasználókat kitilthatják a rendszerből.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál uSocial cég neve néhány hónapja vált közismertté, a cég ekkor kezdett ugyanis twitteres követőket árusítani elsősorban hirdetők számára. A héten a cég hasonló profillal facebookos ismerősöket kínált eladásra, ezer kontaktért 35 ezer forintnak megfelelő dollárért számít fel. A társaság vezetője szerint a közösségi oldal remekül használható bármilyen szolgáltatás vagy áru promótálására, egy igen hatékony marketingeszköz.

Csütörtökön azonban a Facebook felhívta felhasználóinak figyelmét arra, hogy akik az ausztrál online marketinges cégnél vásárolnak ismerősöket a rendszerben, azok azt kockáztatják, hogy felhasználójukat kitiltják a közösségi szájtról. A Facebookon egyébként egy mezei felhasználónak legfeljebb ötezer követője lehet, a rajongói oldalak esetében azonban nincs ilyen korlátozás. A Facebook szerint a uSocial cég tevékenysége sérti az oldal felhasználási feltételeit, mivel értelmezésük szerint manipulálja a felhasználói fiókokat.