A HP is erős netbookkal próbálkozik

Vágólapra másolva!
A netbook-gyártók egymás után állnak be az új trend mögé, megértve a piac üzenetét: a netbook jó, csak egy kicsit legyen erősebb! Ezúttal a HP jelentett be nagyobb képernyővel és Nvidia Ion lapkakészlettel szerelt netbookot.
Vágólapra másolva!

A Mini 311 az első HP netbook, amely 11,6 hüvelykes képernyőméretével kilép a netbookok iratlan definíciójának számító 10 vagy kevesebb hüvelykes kijelző korlátai közül. Ugyancsak elsőként használják az Nvidia kifejezetten netbookokhoz tervezett grafikus lapkáját, az Iont, s ezzel a nevesebb gyártók többségét is megelőzték, kivéve az Apple Macbook Air modelljét, amiben ugyanez a rendszer felel a megjelenítés gyorsaságáért. A kijelző az új kategóriában megszokottnak mondható 1366x768-as felbontást és LED háttérvilágítást kapott, de a gépet tévéhez vagy monitorhoz is kapcsolhatjuk HDMI és VGA csatlakozóin keresztül. A HP Minijének többi paramétere megegyezik a megszokott netbook-specifikációval: 1GB RAM, 160GB merevlemez, Atom N270 processzor. Extra erejét az Nvidia Iontól nyeri, amely átveszi a grafikával kapcsolatos feladatok jó részét a központi Atom processzortól, s ezzel olyan feladatok ellátására is képessé válik, mint a HD felbontású videók lejátszása, egyszerűbb játékok futtatása, videovágás vagy fényképek utómunkái.

Forrás: [origo]

HP Mini 311

Elemzők biztosra veszik, hogy fontos a netbookokat a hagyományos méretű laptopok teljesítményével felruházni. Az Nvidia által idézett piacelemző elmondta, hogy kutatásaik is ezt az elvárást erősítik meg: a netbook-vásárlók lekicsinyített notebookra számítanak. Az Ionra épülő netbookok a fentiek miatt képesek lesznek megfelelni ennek a követelménynek.

A Mini 311 az Egyesült Államokban 400 dolláros (körülbelül 75 000 forint) induló áron lesz kapható. Ezzel a termékkel a HP követi az Acert és a Lenovo IdeaPad S12-t, és az ősz folyamán minden bizonnyal a többi nagyobb gyártó is megjelenik megfizethető árú, ám notebook-izomzatú minigépeivel, hiszen a Reuters szerint közel 50 további, Ionra alapuló terméket jelentettek már be.