200 dollárra csökken a Nintendo Wii ára

Vágólapra másolva!
Vége a találgatásnak, a Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy szeptember 27-től kétszáz dollárért lesz kapható az alapkészülék mellett Wiimote vezérlőt, nuncsakut és a Wii Sports játékot tartalmazó csomag.
Vágólapra másolva!

Ez az ötven dolláros mérséklés az első a Wii közel három éves történetében, melynek során 52,62 millió egységet adtak el. Az árváltozás egyelőre csak az Egyesült Államokban és Japánban lép érvénybe vasárnaptól.

A Wii lett az utolsó a konzolok között ezzel az árcsökkentéssel, hiszen a Sony a Playstation gépekre szeptember elején, a Microsoft Xbox platformjával kapcsolatban pedig augusztus végén egyaránt hasonló arányú árcsökkentést jelentett be. A Nintendo ugyan vezet az eladások terén versenytársai előtt, de az Xbox 360 a havi eladási számok tekintetében majdnem befogta, s a Sony számai is folyamatosan javultak, így az ár mérséklésére mindenképpen szükség volt a versenyképesség fenntartásához.

"A Wii több játékost ért el, mint bármilyen korábbi játékrendszer, köszönhetően a férfiak és nők, fiatalok és idősebbek számára egyaránt vonzó kialakításnak." - mondta Camnie Dunaway, a társaság amerikai marketing- és értékesítési igazgatója. "Kutatásaink szerint 50 millió amerikai gondolkodik azon, hogy játékossá válik, és a Wii most lecsökkentett ára, illetve a hatalmas mennyiségű új szoftverünk segíthet nekik a platformok közötti választásban."

A Nintendo egyúttal elárulta az idei évének két legfontosabb kibocsátási dátumát is: az új Super Mario Bros. november 15-én, a Wii Fit Plus pedig október 4-én jelenik meg.