Raptr: elindult a gamerek Facebookja

Vágólapra másolva!
A gamerek Facebookja akar lenni a Raptr nevű új szolgáltatás, összekötve a különböző kütyükkel játszó ismerősöket. A Raptr telepíthető kiense figyeli, mivel játszik éppen a felhasználó, illeve a különböző rendszerekből összegyűjti a legjobb eredményei és elért helyezéseit is.  
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás arra vállakozik, hogy a több konzolt, közösségi oldalt és PC-t is használó játékosok minden igényét kiszolgálja. A pár perc alatt letölthető, Adobe AIR technológiát használó szoftvere képes kezelni a fontosabb üzenőhálózatokat, egyszerre állítva át a felhasználók státuszát foglaltra, ha elindít egy játékot. A kliens emellett begyűjti az Xbox Live-ról és a Steam oldaláról a játékosok által elért legjobb pontszámokat és kitüntetéseket, így a Raptr profil valódi kiállítása lehet a virtuális trófeáknak. A Raptr egyelőre nem kommunikál a Playstation 3 és a Nintendo Wii konzolokkal, így az ottani eredmények nem kerülnek be a profiloldalra.

Forrás: [origo]

A szoftver jelenleg 32 ezer játékot ismer fel, amik között van több órányi figyelmet igénylő, a hardcore játékosokat célzó szoftver - például a World of Warcraft -, de akad az embert csak pár percre lekötő ügyes flashjáték is. A játékosok nem csak az internetről értesülhetnek az új szolgáltatás nyújtotta lehetőségről, a Blizzard és a THQ új játékaihoz a gyártók hozzá fogják csaomagolni a Raptr kliensét is.

A Raptr kliens még korántsem tökéletes, a tesztre használt gépünkön levő független fejlesztésű játékok, modok és demók közül csak néhányat ismert fel. Mivel az automatikusan meg nem talált játékokat kézzel nem lehet hozzáadni, ezért a vájtfülű gamerek igényeit nem fogja még kielégíteni a program. Próbálkozásnak viszont érdekes a startup, annál is inkább, mert alkotója Dennis Fong már sikerre vitt egy hasonló, ám csak a hardcore játékosknak szánt oldalt, az Xfire-t.