HD-s netbookot hoz ki a Sony

Vágólapra másolva!
A Sony nagy számítógépgyártók közül utolsóként jelentet meg olcsó mininotebookot, vagyis netbookot, a jól bevált recept szerint, Intel Atom processzorral. A Vaio W képernyofelbontása viszont nagyobb lesz, mint a konkurenseké.
Vágólapra másolva!

A Sony Vaio W néven dobja piacra elso netbookját augusztusban. A modell egy 10 hüvelykes kijelzovel ellátott minigép lesz 1,66 gigahertzes Intel Atom processzorral, 160 gigabájtos winchesterrel és 1 gigabájt memóriával.

A japán gyártó nem véletlenül sorolta a multimédiás Vaio sorozatba új modelljét: a gépet 1366x768 pixeles, vagyis a legkisebb HD ready tévéknek megfelelo képernyofelbontású kijelzovel látták el. Ez nem csak azt jelenti, hogy azon jobban elférnek a weboldalak, hanem például filmnézésre is alkalmasabb lesz, mint az átlagos netbookok. A Sony a készüléket bejelento közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a netbookokon megszokottnál nagyobb, kényelmesebb touchpad található, ami igen fontos szempont a hétköznapi használat során.

A modell Intel GMA 950 grafikus chipet kapott, ismeri az összes fontosabb wifi-szabványt (b/g/n), és lesz benne kamera és Bluetooth is. A Sony a divatos külsorol is gondoskodott: a gépet fehér és rózsaszín színben hozzák majd forgalomba, az üzleti felhasználók pedig barnában is rendelhetik majd.

A Vaio W-t Windows XP SP3 operációs rendszerrel szállítják majd, és augusztustól lesz kapható Európában 500 dolláros (körülbelül 100 ezer forint) körüli áron.