Már 250 milliónyian vannak a Facebookon

Vágólapra másolva!
A világ legnépesebb közösségi portáljának számító Facebook alapítója szerint felhasználóik száma már negyedmilliárd felett jár.
Vágólapra másolva!

"250 millió felhasználó nem csupán lenyűgöző szám, hanem ettől lesz értelme mindenki számára, hogy csatlakozzon a portálhoz" - mondta Mark Zuckerberg. A 2004-ben alapított Facebook tagjainak száma az utóbbi három hónap alatt mintegy 50 millióval emelkedett, és ezzel az oldal már a MySpace, a Bebo és a Twitter együttes felhasználói táboránál is népszerűbb.

Az orosz Digital Sky Technologies hét elejei bejelentése szerint további 100 millió dollár értékben vásárolna részesedést a közösségi portál részvényeiből. Az orosz cég részvényenként jelenleg 14,77 dollárt fizetne, az üzlet sikere esetén a Facebook értéke 6,5 milliárd dollár körül alakulna. A CCS Insight kutatóintézet felmérése szerint Nagy-Britanniában minden harmadik fiatal mobiltelefonról csatlakozik valamilyen közösségi portálhoz - és ezek között is a Facebook vezeti a népszerűségi listát. A CCS szerint az év végéig a mobiltelefonnal rendelkezők 44 százaléka internet elérésére használja majd készülékét.