Családi verzió is lesz a Windows 7-ből

Vágólapra másolva!
Három PC-re telepíthető változat is kapható lesz a Windows 7-ből októberi premierjét követően - az erről szóló híreket a Microsoft is megerősítette a CNetnek.
Vágólapra másolva!

A Windows Vistát leváltó új operációs rendszerből elődjeitől eltérően családi csomagot is piacra dob majd a Microsoft. Bár még nem tudni, mennyibe fog kerülni a legfeljebb három darab otthoni számítógépre telepíthető licenc, ám az valószínűsíthető, hogy kedvezményesebb lesz az ára a hagyományos példányokhoz képest.

Egy kedvezményes csomag minden bizonnyal a legális Microsoft operációs rendszerek arányát is javítja majd, a rivális Apple már 2002 óta kínál hasonló vételi lehetőséget a Mac OS X operációs rendszer esetében. A szoftvercég egyébként a héten azt is bejelentette, hogy partnerei már augusztus közepétől hozzáférhetnek majd a Windows 7 végleges változatához, erre azért van szükség, hogy a PC-, és szoftvergyártók felkészülhessenek az új verzió fogadására. Magyarországon október 31-én fog debütálni a Vistát leváltó operációs rendszer.