Takarékos lapka ultravékony laptopokba

Vágólapra másolva!
Az Intel egyik új processzorát a netbookokhoz hasonló, ám nagyobb teljesítményre képes ultravékony laptopokba szánja, mivel a lapka rendkívül kevés energiát fogyaszt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai chipgyártó a tajpeji Computex technológiai vásáron mutatta be Pentium SU2700-as lapjáját, amelyet kifejezetten ultravékony noteszgépekbe szán. A chip rendkívül alacsony fogyasztással bír, így a korábbinál hosszabb üzemidőt biztosít majd. Az új processzor kifejlesztése révén hamarosan piacra kerülhetnek az olyan 2,5 centiméternél vékonyabb, és 0,9-2,3 kilogramm tömegű laptopok, amelyeknek az ára is megfizethető, nem pedig csúcskategóriás.

Forrás: [origo]

A PC World értesülései szerint ezek a laptopok leginkább a netbookokra hasonlítanak majd, ám nagyobb képernyővel, és komolyabb teljesítménnyel bírnak majd. Az új lapkát tartalmazó tipikus ultravékony noteszgép teljes méretű billentyűzettel, 12-14 colos képernyővel rendelkezik majd, és 500-1300 dollárba, vagyis 100-250 ezer forintba kerül majd. Az informatikai lap beszámolója szerint az ultravékony laptopokból számos modellt már a Computexen be fognak mutatni.