Ingyenes vírusirtót ad ki a Microsoft

Vágólapra másolva!
Ugyan premierjének dátuma még nem ismert, de a BBC értesülései szerint a Microsoft hamarosan egy saját, ingyenesen elérhető biztonsági szoftvert ad ki.
Vágólapra másolva!

A társaság jelenleg Live OneCare néven kínál hasonló szolgáltatást, ám ezt csak három hónapig lehet ingyenesen használni, ráadásul képességeit tekintve is számos szoftverteszten elvérzett az alkalmazás. Az új, Morro nevű szoftver bevezetésével az előbbi alkalmazást megszüntetik - számolt be a BBC.

A Morro egyebek mellett víruskeresőt tartalmaz majd, ezen túlmenően olyan extra funkciókat is tartalmazni fog, mint például a szülői felügyelet - igaz, különálló szoftverként ez utóbbi korábban is letölthető volt a Live.com-ról. A szoftver vírusok, kémprogramok, rootkit nevű speciális, rejtőzködő kártevők és trójai falóként funkcionáló, játéknak vagy más, legitim alkalmazásnak álcázott trójai programok ellen nyújt majd védelmet.

A BBC beszámolója szerint az ingyenes biztonsági szoftver béta tesztverziója hamarosan letölthető lesz, bár a premier pontos időpontjáról a szoftvercég nem szolgált információkkal, a brit közszolgálati média online kiadása.