Letöltés: heti ingyenjáték és demók

Vágólapra másolva!
Ezen a héten a mountain bike-os terepversenyek hangulatát ígérő Mountainbike Challenge játékot ajánljuk kipróbálásra. A biciklis száguldásról szóló szoftver mellett bemutatunk egy aranyos, gyerekeknek készült mászkálós programot, valamint a hihetetlenül vicces gonoszkodós Overlord II akciójátékot. Heti videojátékos áttekintőnkben a lezüllött Max Payne újabb kalandjairól és a felháborodott zombivadászok tiltakozó akciójáról adunk hírt. Akciófigyelőnkben pedig a világháború nagy csatáit bemutató, valalamint a modern zsoldosháború megtapasztalását lehetővé tevő játékokat javasoljuk megvételre.
Vágólapra másolva!

Nem mentes a reklámoktól a Big Pizza Mountainbike Challenge 09 című játék, már a nyitóképernyőn is számos cég hirdeti magát, és a biciklipályákon is fel-feltűnnek ismerős emblémák - cserébe viszont teljesen ingyen letölthető a mountain bike-szimulátor. A cross country - azaz hegyen völgyön keresztül tekerés - versenyzés izgalmait bemutató játékban offline két pályán lehet csak végigtekerni, azonban ingyenes regisztráció után megnyílik a lehetőség az időfutamok és az egymás elleni versenyek előtt.

Forrás: [origo]
Könnyű nagyot bukni a terepbringával

A pálya szélén álló nézőkre szerencsére nem kell vigyáznia a játékosnak, őket nem lehet elütni, azonban a kerítések és kövek akkorát tudnak dobni a biciklisen, hogy még a vadászrepülők is megirigyelhetnék járgányának repülését.

Friss játékdemó

BLUEBERRY GARDEN

Ritka, hogy igazán jópofa, ötletes, friss gyerekeknek szóló programot adnak ki, az pedig még ritkább, hogy az ilyen játékok még olcsók is legyenek. A napokban megjelent Blueberry Garden-ről mindkettő elmondható. A mászkálós játékban egy furcsa kalapos madárral kell az óvodások ceruzarajzaira emlékeztető világot bejárni, bogyókat gyűjteni, és a különböző növények által adott speciális képességekkel a pálya rejtvényeit megoldani. Sietségre nincs ok, ellenségek nincsenek, a fák gyümölcsei pedig folyamatosan újratermelődnek, így Erik Svedäng játéka egészen nyugodt atmoszférával rendelkezik. A Blueberry Garden teljes verziója öt euróért vehető meg a Steam-ről.

OVERLORD II

Nem könnyű sötét nagyúrnak lenni, napjában tucatszor kell olyan dolgokat cselekedni, ami politikailag a legkevéssé sem korrekt. De az életerőt ártatlan, fehér fókakölykökből - illetve nagy fókákból, vadászokból - a legegyszerűbb kinyerni, a goblinok pedig hiába ostobák, az ő hűségüket örökölte meg apjától a játékos. A folytatással való viccelődés már itt lekezdődik a programban, az általunk irányított szereplőt Overlad-nek, azaz Sötét Kölyöknek nevezik.

Lelkes szolgákkal utazik a sötét úr

A Rihanna Pratchett által írt történet lehetőséget ad a játékosnak, hogy időnként szétüssön a szivárványszín sapkában pompázó környezetvédő tündék között, lerendezze folyó ügyeit a tolvaj gnómokkal és a leginkább a rómaiakra hajazó helyiekkel is kialakulhat pár csörte. A demóban 15 goblint irányít a játékos, őket lehet gyalog vagy farkasháton rohamra küldeni, illetve a problémás helyzetekben a játékos is oda-odaüthet harci kalapácsával az ellenre. Az Overlord II demóját azoknak ajánjuk, akit a konzolos irányítás nem zavar egy játékban, és akik megcsömörlöttek attól, hogy jóként kell győzedelmeskedniük minden játékban.

A hét játékhírei

A Rockstar az E3 után kezdett részleteket kiszivárogtatni játékiról. A Max Payne sorozat következő részéről már tudni lehet, hogy a főhős az elmúlt hat évben teljesen kilátástalan helyzetbe került, a címszereplő a drogok, fájdalomcsillapítók rabja lett, a fejlesztők a hős addikcióit a játékmenet központi részeként tálalják majd. Az eddig kifogástalan külsejű főhősből a harmadik részre egy lezüllött, kopasz, leginkább a Drágán add az életed sorozat Bruce Willis által alakított főhőséhez hasonló figurát varázsoltak.

A latin-amerikai helyszeneken zajló tűzpárbajok még nagyobbak, még véresebbek és még erőszakosabbak lesznek, ráadásul a játékba több fajta többjátékos mód is kerül, hogy ne csak gépi ellenfeleket gyilkolhassanak le a gamerek. A mutatós effektekért és a napszakok váltakozásáért a Grand Theft Auto IV-ből megismert RAGE motor felel.


A pokol összes köre a játékosra vár Dante Poklában

Az olümposzi istenek világában játszódó God of War III ellenfelének szánt, jövő év februárban megjelenő Dante's Infernóról is derültek ki részletek. Az Isteni színjáték által ihletett programban, a főhősnek a pokol bugyrait kell bejárnia. A fejlesztők elárulták, a játék sosem látott módon tárja majd a gamerek elé a pokol minden szegletét. Nem csupán néhány oszlop, pár hangulati elem, és néhány ellenfél jelzi majd, hogy hol is jár a főhős, a Dante's Inferno olyan lesz, mintha a pokol Google Térképe elevenedne meg, ahol az összes bűnös lélek szenvedése megjelenik a képernyőn.

A Fifa sorozat legújabb része kapcsán azt árulta el az Electronic Arts, hogy az elmúlt évek 275 millió online meccsének tapasztalatai valamint a játékosok visszajelzései alapján változtatnak a labdakezelésen és fizikai hatásokon. Legfontosabb újításként a 360 fokos cselezési rendszert említették, mely minden eddiginél több lehetőséget ad majd a játékosoknak.


Felzúg a láncfűrész, hullik a zombi

Háborognak a rajongók a Valve frissen bejelentett zombilövöldéje, a Left 4 Dead 2 miatt. A játékosok azt kifogásolják, hogy az ígéretekhez képest homlokegyenest ellenkező lépéseket tett a kiadó: nem jelentek meg hivajavítások, letölthető csomagok, fizetős kiegészítők. Ezzel szemben a cég - látszólag - úgy döntött, hogy a legnagyobb energiát a nagy meglepetésre máris bejelentett második epizód fejlesztésébe fektetik. Nagyjából 20.000 felhasználó írta alá egy hét alatt a petíciót, amiben az új rész bojkottjára szólítják fel a játékostársakat. A Valve reagált, elmondták, hogy annyi új pályát, új fegyvert és egyéb újdonságot halmoztak fel, hogy azokat nem tudják egy kis letölthető csomagban kiadni, ezért adnak ki máris egy új epizódot. Ettől függetlenül készülnek a kiegészítések az első részhez, és a cég bízik benne, hogy az összes játékos elégedett lesz majd mind a kiegészítőkkel, mind az új epizóddal.

Akciós játékok a hétvégére

A Sacred 2 PC-s verziója már hónapok óta elérhető, és egészen idáig kérdéses volt, hogy hazánkban megjelennek-e egyáltalán a konzolos változatok. Ez nem kérdés többé, a héten megjelent a PlayStation 3 és az Xbox 360 változat, mindkettő 14990 forintos áron érhető el. A nemrégiben bemutatott Terminator: Salvation filmhez kapcsolódó játék PC-s változata 7990 forintért vásárolható meg, a konzolos változatok megjelenése egyelőre kérdéses.

Egész hetes akcióval kedveskedik a gamereknek a Steam online játékbolt. A normandiai partraszállást, a szerencsétlen hollandiai Market Garden hadműveletet és az ardenneki csatát játszhatóvá tevő ingyenes Red Orchestra mod megjelenése alkalmából 66 százalékkal árazták le az alapjátékot. A frissen megjelent kiegészítő azért is lehet érdekes a játékosvilág eseményeit figyelemmel kísérőknek, mert már a Red Orchestra is modként kezte pályafutását.


Nem móka a keleti front

Az alig öt euróért megvehető, csak többjátékos móddal rendelkező programban a keleti front csatáiba szállhat be a játékos orosz vagy német oldalon. A játék futtatásához nem kell erőmű, egy erősebb irodai pécén vagy egy újabb laptopon is elkezdhetik a lövöldözést a virtuális bajtársak és kamerádok.

Akciós zsoldossereg

Van ajánlatunk azoknak is, akik a háború kapitalistább oldalát szeretnék megtapasztalni. A kizárólag régi klasszikusokat forgamazó Good Old Games-en ezen a héten a stratégiai játékokat - köztük a Jagged Alliance 2-t adják 25 százalékkal olcsóbban. Az 1999-es kiadású klasszikusban jól megfizetett és tisztességesen felfegyverzett zsoldosokkal kell visszafoglalni Arulco-t körökre osztott csatákban.

A 1C Company orosz független műhely teljes kínálatából tart árleszállítást a GamersGate. A címek közül leginkább a Necrovision második világháborús lövöldözős játék tűnt érdekesnek. A nácik mellett misztikus lényekkel és igencsak életerős zombikkal kell megküzdenie a túlvilági ellenségek felbukkanásán igencsak meglepődött Simon Bukner közlegénynek. A demó alapján a játék az egyszerűbb, inkább látványos, mint kemény túlélőszoftverek kedvelői számára lehet érdekes.