Vágólapra másolva!
A korábbinál nagyobb tudású Zune-nal száll újból harcba a Microsoft az iPoddal: a redmondiak legújabb ketyeréje HD-minőségű videózást és rádiózást kínál majd ősztől.
Vágólapra másolva!

A Zune HD márkajelzésű hordozható lejátszó fő újdonságainak az számít, hogy képes lesz fogni - az Amerikában sugárzott - HD, azaz a megszokottnál jobb minőségű digitális rádiócsatornákat is. A ketyere a HD-felbontású videók lejátszásával is elboldogul, bár az eszközt bemutató tájékoztató szerint saját szélesvásznú kijelzője csupán 480x272 pixel felbontású. Ugyanakkor egy HDMI-csatlakozóval szerelt, külön megvásárolható dokkolón keresztül 720p, vagyis 1280x720 pixeles felbontású videókat, illetve fotókat is meg tud majd jeleníteni arra alkalmas tévén a kütyü, gyakorlatilag feleslegessé téve külön asztali lejátszó alkalmazását.

Forrás: [origo]

További érdekesség, hogy a hagyományos LCD helyett az új Zune-t már szerves fénykibocsátású ledes (OLED) képernyővel szerelik fel, amely jobb képminőség mellett sokkal kevesebbet fogyaszt majd elődjénél, ráadásul az iPhone-hoz hasonlóan multitouch, vagyis egyszerre több ponton érinthető lesz felülete. A Zune HD wifin keresztül internetezésre is használható lesz, mivel böngészőszoftver is kerül rá, emellett vezeték nélküli kapcsolaton megosztott zene- és videofájlokat is lejátszik majd, és persze a Zune Marketplace nevű online boltot is el lehet érni róla, ezt azonban jelenleg még nem lehet Magyarországról használni. Ennek tartalmait ősztől az Xbox 360 játékgép Live nevű internetes szolgáltatásain is el lehet majd érni - legalábbis az USA-ban. A Zune HD lejátszó pontos megjelenési idejét és várható árát egyelőre nem közölte a Microsoft.