Újabb leépítések várhatók a Microsoftnál

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy költségcsökkentési stratégiája jegyében  a korábbi elbocsátások után most újabb  munkatásaitól válik meg a második fázisban, de az sem kizárt, hogy további leépítésekre is sor kerül.
Vágólapra másolva!

A szoftvercég még januárban, vártnál rosszabb pénzügyi eredményeinek publikálásakor jelentette be, hogy fennállása óta elsőként kerít sort leépítésekre. A 2010 júniusáig, több fázisban végrehajtott leépítések keretében nagyjából 96 ezer dolgozójának mintegy öt százalékát, azaz közel ötezer embert fog elbocsátani a költségek jelentés, évi másfélmilliárd dolláros csökkentése céljából.

Steve Ballmer, a szoftveróriás elnök-vezérigazgatója a cég dolgozóinak kiküldött levélben arra is utalt, hogy további elbocsátásokra is sor kerülhet, ha a gazdasági helyzet ezt indokolja - számolt be a Reuters.

A Microsoft januárban, az első fázisban 1400 alkalmazottjától vált meg, a mostani elbocsátások kapcsán nem hozta nyilvánosságra, pontosan hány dolgozójának mondott fel, ezt ugyanis nem publikálta a társaság. Azt azonban igen, hogy a mostani felmondások fele-fele arányban érintik a cég Egyesült Államokban, illetve a világ többi országban dolgozó alkalmazottait - számolt be a ZDNet.

A Microsoft az elbocsátások mellett két-háromezer alkalmazott felvételét is tervezi az idei év során azokra a területekre, ahol növekedésre számít, ezekre a munkahelyekre részben az elbocsátott dolgozók közül toboroznak munkaerőt.