Tábla változat az Eee PC-ből

Vágólapra másolva!
Az Asus új Eee PC-jét kifordítható érintőképernyővel szerelték fel, melyet akár kézzel is lehet vezérelni. Az új netbookot tévétunerrel és GPS-szel és beépített mobilinternettel is fel lehet szerelni.
Vágólapra másolva!

Az Eee PC T91-es netbook újdonsága a 8,9 colos átlójú, kifordítható LCD, amely érintésérzékeny, így a hagyományos, billentyűzettel, touchpaddel vagy egérrel történő kezelés mellett akár ujjal bökdösve is használni lehet. Ezt az érintőképernyő megléte mellett egy TouchSuite nevű szoftver teszi lehetővé, a program segítségével akár rajzolni, firkálni is lehet a ledes háttérvilágítású monitorra, utóbbit egyébként a kis géphez mellékelt érintőpálcával érdemes. Kifordított képernyővel a gyártó közlése szerint ideális például utazás közbeni internetezni, e-könyvek vagy dokumentumokat olvasni, így ugyanis jóval kényelmesebb tartani a számítógépet.

A fekete és fehér színben debütáló minilaptopot egyes piacokon tévétunerrel is lehet majd rendelni, de a gép mindenütt elérhető lesz beépített GPS-szel, illetve a gépházban megbújó mobilinternetes modemmel is. A netbook a mérlegen egy kilogrammnál is kevesebbet nyom a mérlegen, és akár öt órás üzemidőt is képes biztosítani ideális körülmények között.

A T91-es Eee PC-ben egy Z520-as Intel Atom processzor, 1 gigabájt memória kap helyet, háttértárként pedig egy 16 gigabájtos SSD-meghajtó, egy 16 gigabájtos SD-kártya, illetve egy 30 gigabájtos hordozható külső winchester jár majd a netbookhoz. A gépet egy VGA-, egy LAN-csatlakozóval, két USB-porttal, memóriakártya-olvasóval, 0,3 megapixeles webkamerával és mikrofonnal szerelik fel.