Vistára vált az amerikai hadsereg

Vágólapra másolva!
Windows XP-t futtató gépeinek fejlesztésébe fog az amerikai hadsereg. A katonák nem várják meg a Windows 7 megjelenését, az év végéig lezajló művelet során Vistára állnak át - adta hírül a Beyond Binary blog.
Vágólapra másolva!

A döntést a tavalyi év novemberében hozták meg, a teljes átállásnak pedig 2009 december utolsó napjáig kell lezajlania. Az operációs rendszerek cseréjével párhuzamosan zajlik az Office 2003 frissítése is a

A hadsereg komoly belső tesztek után kezdett neki az operációs rendszer cseréjének, a Vista tesztjei rögtön a megjelenés után megkezdődtek. Az XP elhagyását az újabb rendszerbe épített biztonsági alrendszer, komolyabb titkosítási lehetőségek indokolta. Az Amy News Service cikke szerint az átállás meg is kezdődött, az első 44 ezer asztali gépen már a Vista fut. Az év végéig a hátralevő 700 ezer gépre is felkerül a Microsoft legutóbbi operációs rendszere, illetve az Office irodai csomag 2007-es verziója.

Az esetről hírt adó Beyond Binary blog felhívta a figyelmet Michael Silvernek, a Gartner elemzőjének a közelmúltban megjelent tanulmányára is. Silver szerint a Vista telepítéseket megkezdő cégeknek folytatniuk kell a programot, majd a Windows 7 megjelenése után érdemes átállniuk a legfrissebb Microsoft operációs rendszerre. Azok, akik még nem döntöttek az idén nyolcadik életévét is betöltő XP lecserélése mellett, jobban járnak, ha kivárják a Windows 7 megjelenését.