Lerövidítené a megbeszéléseket az IBM

Vágólapra másolva!
Az IBM olyan technológiát szabadalmaztatna, amelynek segítségével lerövidíthetők a soha véget nem érőnek tűnő vállalati megbeszélések.
Vágólapra másolva!

Az szakemberei szerint a probléma alapja az, hogy a vállalati levelezőrendszerekben az időpontok lefoglalásához az időegységeket automatikusan órákban, esetleg félórákban számolják a szoftverek. A találkozók helyszínéül szolgáló tárgyalók lefoglalása jellemzően órányi egységekben történik, és az esetek döntő többségében az emberek óra egészkor, vagy félkor kezdődő időpontokat szokott megadni.

Az IBM kutatói szerint az emberek kerek egységekhez való vonzódásának az a hozománya, hogy bár egy adott téma megtárgyalására általában kevesebb idő is elegendő lenne, az előzetes megállapodásnak megfelelően a tárgyaló felek általában kitöltik a rendelkezésre álló fél órát, órát.

Az IBM forradalmi megoldása a cég által benyújtott szabadalom szerint a következők szerint foglalható össze: mivel egyszerűbb kérdések megvitatására rövidebb idő szükséges, összetett kérdések megtárgyalására viszont előfordulhat, hogy több időt kell szánni, el kell rugaszkodni az önkényesen használt óraalapú foglalási rendszertől, és olyan időbeosztást kell kidolgozni, amely lehetővé teszi a kerek időpontoktól való eltérést.

Az IBM természetesen nem feledkezett meg a több felvonásos tárgyalássorozatokról sem, így erre is vannak a szabadalomban részletezett ötletek - javaslatuk szerint, ha a tárgyalások különböző hosszúságúak, állapodjunk meg abban, hogy a témák időigénye szerint különböző hosszúságúra tervezzük a velük foglalkozó megbeszéléseket.

Az IBM szabadalma természetesen ennél többet is tartalmaz: egy olyan kollaboratív rendszert, ahol a megadott időintervallumok, vagy időintervallum-halmazok közül a tárgyalás szervezője szabadon kiválaszthatja a számára megfelelőt és egy megosztott naptárrendszeren keresztül értesítheti a résztvevőket