Újabb warezszervereket foglaltak le Angyalföldön

Vágólapra másolva!
A rendőrség az ASVA bejelentése nyomán csapott le egy warezterjesztő hálózatra, amelynek egyik feltételezett üzemeltetőjét is őrizetbe vették. A feltételezések szerint a csapat több tízmillió forintos kárt okozott a jogtulajdonosoknak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány feljelentése alapján indítottak nyomozást szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt.

Az eljárás során több szerverből álló, rejtett internetes hálózati rendszert találtak és foglaltak le a gazdaságvédelmi nyomozók. Az elkövetők a szerverek segítségével mintegy 18 terabájt - vagyis pontosan 18 432 gigabájt - mennyiségű szerzői joggal védett tartalmat osztottak meg az interneten illegálisan, bankszámlára történő befizetés ellenében.

A kár több tízmillió forintra becsülhető. Az elkövetők "pénzügyi és technikai vonalon összehangoltan mozgatták" a szolgáltatást - tartalmazza a közlemény. A rendőrség közlése szerint az elkövetői csoport egyik tagját előzetes letartóztatásba helyezték.