Hetvenezer notebook-akkumulátort hív vissza a HP

Vágólapra másolva!
Túlhevülhetnek és kigyulladhatnak a számítógépgyártó bizonyos notebook-típusaihoz korábban értékesített akkumulátorai, ezért a HP az érintett alkatrészek visszahívása mellett döntött. A hibás széria Kínában készült, de a gyártó nevét és a probléma okát nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A bejelentések szerint szerint két HP-laptopba épített akkumulátor melegedett túl és gyulladt ki eddig, amelyek kisebb károkat okoztak. Emiatt a HP 70 ezer akku visszahívása mellett döntött, amelyeket 2007 augusztusa és 2008 márciusa között értékesítették laptopokban hagyományos és e-boltokban az USA-ban, valamint a HP online boltjában. Az akkuk egy részét külön értésítették.

A vállalat nem kommentálta a hírt, a visszahívásban érintett HP és Compaq laptop modellek az Amerikai Fogyasztóvédelmi Bizottság (Consumer Product Safety Commission - CPSC) weboldalán szerepelnek, a pontos sorozatszám-részletekkel együtt. A dokumentum tanúsága szerint a gyártó bizonyos HP, HP Pavilion, HP Compaq és Compaq Presario modelljeihez értékesítettek akkukat a hibás szériából.

A CPSC azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy azonnal távolítsák el laptopjukból az akkut és vegyék fel a kapcsolatot a HP-val. A cég ingyenesen kicseréli az alkatrészt, amennyiben az szerepel szerepel a visszahívottak listáján.

(Computerworld.hu)