Heti játékkörkép: új programok és letöltések

Vágólapra másolva!
Nyáron virtuális gördeszkával bújhatnak a játékosok Tony Hawk bőrébe, teljesen megújul a Tomb Raider, és videojátékban is visszatér a Terminátor és Harry Potter is. Heti játékkörképünkben ezúttal egy laptopon is futtatható fps-játékot, valamint három friss demót ajánljunk kipróbálásra.
Vágólapra másolva!

Napjainkban egyre több különös játékvezérlő jelenik meg a műanyag hangszerektől kezdve az egyensúlyozós Wii-fit deszkáig, amelyen például virtuálisan lehet snowboardozni. A divathullám nagyjából két éve kezdődött, és még csak most tetőzik: épp a múlt héten számoltunk be a DJ Hero című játékhoz, amelyet egy játék lemezjátszóval lehet majd irányítani. Az Activision most egy újkoncepcióval rukkolt elő, amellyel a Tony Hawk nevével fémjelzett, sikeres gördeszkaszimulátor új, Ride alcímű epizódját lehet majd használni.

Bár pontos részletek még nem ismertek sem a programról, sem a perifériáról, csupán egy rövid bemutatóvideót publikáltak a készítők, valószínűsíthető, hogy az új Tony Hawk játékot már egy gördeszkához hasonló eszközön fizikailag is rajta állva irányíthatják majd a játékosok - a pontos információk június elején látnak majd napvilágot.

Eközben a Sony sem tétlenkedik, a társaság a multiplayer élményt szeretné további lehetőségekkel bővíteni, ennek érdekében a hírek szerint videotelefon, pontosabban videochat bevezetésére készül. Egy hamarosan megjelenő flipperjátékban már a webkamerán keresztüli beszélgetésre is lehetősége lesz a játékosoknak. Ha a koncepció sikeres lesz, valószínűleg más PS3-programokban is elérhetővé teszik majd a szolgáltatást.

Készül az új Tomb Raider

Jó hírek érkeztek a hazánkban is állomásozó Eidos háza tájáról: készítik a legújabb Tomb Raider-játékot, amellyel a stúdió ígéretei szerint egy teljesen új irányvonalat céloznak meg, mivel Lara Croft kalandjai az elmúlt években meglehetősen elcsépeltté váltak, így nem is arattak túl nagy sikert. Folytatódik a Thief, új epizóddal bővül a bérgyilkos főszereplőjével a filmvásznat is meghódító Hitman-sorozat, de még a lesújtó kritikákat kapó Kane & Lynch is folytatódik, utóbbi első részének demóját innen tölthetik le olvasóink. Ugyan a cég nem szolgáltak pontos információval a megjelenésekett illetően, de szinte biztosra vehető, hogy az összes készülő folytatás már jövőre a boltokba kerülhet.

A másik nagy európai kiadó, a Ubisoft lebegtette meg a hét másik kellemes meglepetését, az évek óta tetszhalott állapotban lévő Splinter Cell taktikai lövöldözős játék legújabb, az eredeti tervekhez képest teljes mértékben átalakított, Conviction alcímű epizódja már idén ősszel a boltokba kerül. A játékosok évek óta találgatták, hova tűnt Sam Fisher, a sorozat főhőse, ugyanerre a kérdésre alapozta a héten indult reklámkampányát a kiadó is, ahogy az a lent megnézhető videóból is kiderül.


Nem sok derül ki az új Splinter Cell teaseréből

Számos újdonság lesz az új Call of Duty-ban

Több kiadó is bebizonyította már, hogy egy-egy sikersorozatot a mélypontról is vissza lehet hozni, a Call of Duty esetében például a negyedik epizód bizonyult a legsikeresebbnek pénzügyileg és fogadtatását illetően is. A tavaly megjelent világháborús kitérő után érkező folytatás, a Call of Duty: Modern Warfare 2 ismét napjaink harctereire kalauzolja majd el a játékosokat. A játékosok testreszabható fegyverekkel felszerelkezve próbálhatják majd túlélni a minden eddiginél hosszabb kampány küldetéseit. Ezek eldönthetik majd, hogy inkább a nyílt harcot, vagy a lopakodást választják. A helyszíneket a lehető legváltozatosabbra tervezik, a küldetések közül egy biztosan Rio De Janeiróban játszódik majd, de a főszereplők a történet szerint eljutnak Szibériába is. Az újítások részeként járműveket is kell majd használni a továbbjutáshoz, de a repertoárban helikopteres küldetés és búvárkodás is megtalálható lesz. A játék kiadója azt is elárulta, hogy filmet is forgatnának a Call of Duty-ból.


Képsorok az új Call of Duty-ból

Harry Potter és a Terminator is visszatér

Végre úgy tűnik, az utóbbi évek balul sikerült próbálkozásait követően egy valamirevaló terminátoros játék jelenik meg az idén. A Terminator Salvation: The Future Begins az új mozifilm történéseit követi nyomon, a játékmenete pedig napjaink legsikeresebb akciójátékához, a Gears of War-éhoz hasonlít: a játékosoknak fedezéktől-fedezékig haladva kell a földön-, illeve a levegőből érkező ellenfelekkel felvenni a harcot. A játékosok a gyalogos missziók teljesítése mellett a legtöbb időt sebesen száguldó járművek lőállása mögött töltik majd.

Az írósztrájk miatt csak az idén nyáron debütáló új Harry Potter-film sem maradhat feldolgozás nélkül, az Electronic Arts kapcsolódó játékát legfrissebb bejelentés szerint már a mozipremier előtt, június 30-án piacra dobják. A játéksorozat hűen követi a történet tónusának változását, az újabb rész sötétebb, és izgalmasabb lesz, mint az előző, kissé gyerekes epizódok.


Klassznak ígérkezik az új Terminator-játék


A Playboy-birodalom is sötét időket él jelenleg, a recesszió komoly hatással van a lappiacra, a drága nyuszis magazint pedig a legnagyobb vesztesek közt tartják számon. Hugh Hefner cége a tévés ágazat fellendítésében, illetve a jelek szerint a játékpiac meghódításában látja a túlélés egyetlen lehetőségét. Ennek keretében egy ingyenesen, böngészőből játszható, sokjátékos online programmmal (MMO) terveznek előrukkolni, amellyel elsősorban az alkalmi játékosokat akarják megcélozni. A Playmate Managerben a játékosok fő feladata a lapban meglehetősen kevés öltözékben megjelenő, ledér playmate-ek menedzselése lesz. A fejlesztők azt ígérik, a program pontosan közvetíti majd a playboy életérzést, de a titok megismerése csak a legsikeresebb játékosok privilégiuma lesz, akiknek sikerül bemenedzselniük kiszemeltjüket a híres-hírhedt Playboy-villa falai közé.

Ami a Duke Nukemből elkészült

Rossz idők járnak a tizenkét évig készülő, és jelenleg bizonytalan sorsú Duke Nukem Forever rajongóira is. A fejlesztőstúdió feloszlása után többen összeesküvés-elméleteket kezdtek gyártani, ezeknek a SaveDukeNukem.com című lap adott alapot, a domaint ugyanis a 3D Realms csődjének bejelentése előtt jegyezték be. Ezután a lelkes játékosok az Apogee, a játék jogait korábban birtokló cég előre meghirdetett bejelentésében bíztak, de kiderült, a cég csak a készülő kézikonzolos játékainak promóciójához keres Duke Nukem-hasonmásokat.


Megnézheti, mi készült el a Duke Nukem Forever-ből

A játék koporsójába az utolsó szöget a kiadási jogokat birtokló Take-Two ütötte bele, egy megindított per formájában. Az alperes a 3D Realms, a Take-Two a játékba befektetett tizenkét millió dollárt próbálja meg visszaszerezni, a szerződés teljesítéséhez a fejlesztőnek le kellett volna szállítani a kész játékot, és ezt nem tették meg. A felbukkant dokumentumok szerint egyébként ettől nem voltak messze, a játék több mint húsz pályája átlagosan nyolcvan százalékos készültségben volt. A játék készültségi állapotáról árulkodnak a bejelentés óta kiszivárgott képek és fent látható videó is.

Big Daddy bőrébe bújhatunk a BioShock 2-ben

Pénteken publikáltak a Gametrailers.com-on egy hosszú, kilenc perces videót a demójának letöltési számai alapján olvasóink körében is nagy sikert aratott fps-játék, a BioShock folytatásáról. Mint ebből kiderül, a második részben a játékosok az első Big Daddy prototípus bőrébe is bújhat majd. A bal kezéből tüzet fúvó, jobb keze helyén óriási fúróhegyet hordozó marcona szörny korábban az egyik fő ellenségnek számított.


Monstre videó a BioShock 2-ről

További újdonság, hogy az új részben a zárt termekből, épületekből időnként kiszabadulhat a játékos, nem csak távolból, az ablakon át szemlélheti Rapture-t, a New Yorkot idéző vízalatti várost. A morális döntések továbbra is nagy szerepet játszanak a játék alakulásában, a képességeket az első részhez hasonlóan plazmid-injekciókkal lehet fejleszteni, a grafika pedig továbbra is elég impresszív.