Vágólapra másolva!
Ingyenes programmal leellenőrizheti, PC-je elboldogul-e majd a Windows 7-tel, egy másik szoftver pedig pillanatok alatt ismerteti hardvereszközeit, de még az illesztőprogramokat is segít megkeresni. Hétvégi letöltésajánlónkban találhat még egy klassz képregényolvasó alkalmazást, webes alkalmazásokat a Start menübe és a Tálcára integráló programot, és egy dokkot is, amellyel száműzheti az Asztalról a sok csúf ikont. 
Vágólapra másolva!

A HÉT LEGJOBB LETÖLTHETŐ JÁTÉKAI

Forrás: [origo]
A hét legjobb letölthető játékait itt találja

Pénteki játékkörképünkben a héten megjelent összes érdekes játékdemót sorra vettük, az ingyenes programok közül pedig egy laptopon is futtatható online fps-t, a War Rock-ot ajánljuk kipróbálásra. A gyerekeknek a Smashing Toys című, leginkább a Mario Kartra emlékeztető vicces autóversenyt érdemes kipróbálniuk, bár sajnos ez nem sikerült a legjobban, a pályákat például irtózatosan lassan tölti be. A szédülni vágyóknak egy szabadesés illúzióját keltő remek játékot, az Aaaaa!-t érdemes tesztelniük, a kocagamereknek pedig a Virtual Families című családépítős, tamagocsi-jellegű program demóját.

WINDOWS 7 UPGRADE ADVISOR

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (6 megabájt)

Már be van sózva, és nem bírja kivárni, amíg megjelenik a Vistát leváltó Windows 7? A Microsoft ingyenes segédprogramjával már előre leellenőrizheti, hogy milyen malőrök merülhetnek fel, ha az új operációs rendszerre akar váltani. A Windows 7 Upgrade Advisor egyelőre csak angol nyelven érhető el, de használata így sem ördöngösség: pár perc alatt végigpásztázza a rendszert, megmondja, milyen komponenst kell fejleszteni, vagy mely szoftver nem fog működni az év végén érkező új Windowson.

CDISPLAYEX

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (1,5 megabájt)

Ezt az alkalmazás a CDisplay nevű képregényolvasó program nyílt forráskódú változata. Gyakorlatilag egy olyan képnézegető alkalmazásról van szó, amelyet kifejezetten olyan funkciókkal láttak el, amely képregények monitoron való olvasásakor jöhet jól. Ennek megfelelően beállítható, hogy mondjuk teljes szélességben töltse ki a megnyitott kép a monitort, a Space-szel pedig mindig egy képernyőnyit lapozzon a program az oldalon, s ha a fájlok megfelelően vannak beszámozva, automatikusan képes a következő állományra ugrani. További extrája, hogy automatikusan kiolvassa tömörített fájlokban lévő képfájlokat, és támogatja a számos letölthető képregény terjesztésére használt CBR fájlformátumot is.

MOZILLA PRISM 1.0

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (8 megabájt)

A Mozilla Labs ingyenes, béta verzióban elérhető, telepítést sem igénylő segédprogramjával webes alkalmazások, szájtok - például a Google Naptár, a Facebook vagy az iWiW - számára hozhatunk létre ikonokat a Windowsban a Start menüben vagy a Tálcán. A programban azt is beállíthatjuk, hogy egy-egy webes alkalmazás automatikusan startoljon-e a PC bekapcsolásakor, ablakát bezárva pedig maradjon-e ikonja a Tálcán elérhető - ez utóbbin keresztül az ismert szájtok esetében figyelmeztető üzeneteket is megjelenít a Prism. Funkcióiról és használatáról részletesen ezen az oldalon lehet olvasni angolul.

3DP CHIP

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (465 megabájt)

Egyszerűsége ellenére nagyon is sok segítséget nyújthat a mindennapokban ez az ingyenes segédprogram, amely két fontos dologra használható. Egyrészt arra, hogy megtudjuk a PC-ben lévő főbb komponensek - így az alaplap, a processzor, a videokártya, hangkártya és hálózati vezérlő - típusát. Erre például a rendszer újratelepítése esetén lehet szükség, a tulajok többsége úgysem őrzi meg a számítógéphez adott leírásokat, CD-ket. A 3DP Chip ezenkívül az ismertebb hardvereszközökkel használható illesztőprogramokat maga is megkeresi, ehhez csupán a Driver feliratú gombra kell kattintani az eszköz neve mellett.

APPETIZER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (2 megabájt)

Szerintünk ugyan nem olyan menő, mint a RocketDock, de biztosan van, akinek inkább az Appetizer nyeri majd el a tetszését. Hasonló alkalmazásról, egy ún. dokkról van szó, amely gyakorlatilag egy alkalmazásindító panel, amely az egérkurzor bizonyos helyen való megjelenésére, vagy előzetesen megadott billentyűkombinácóra ugrik elő, és a belepakolt szoftverek gyors indítását teszi lehetővé. Miért jó? Mert alkalmazásával meg lehet szabadulni a sok csúf ikontól, amelyek összerondítják a Windows főképernyőjét.