Tibi bácsit építettek az új iPodba

Vágólapra másolva!
Megtanult beszélni az új iPod Shuffle. A hagyományt megtartva az Apple legkisebb lejátszója most sem kapott kijelzőt, eltűnt róla a vezérlőgomb, cserébe hangosan bemondja, mit hallhatunk. Az eddigi egy és két gigabájtos méret helyett most már csak négy gigabájtos verzió létezik.
Vágólapra másolva!

Eltűnt, vagyis a fülhallgató kábelére költözött az iPod Shuffle vezérlésére használható gombsor. A fehér fülesen a nyak magasságában lehet megtalálni a hangosításra, a lejátszás elindítására és megállítására használható billentyűket.

A változtatással ugyan megfosztották a felhasználókat, hogy más gyártótól válasszanak fülhallgatót maguknak. A hangok attól függően változnak, hogy milyen készülékről töltötték fel a zenéket, a bemutatóvideó szerint a PC-s hang kicsit gépiesebben szól. A kütyü legújabb verziója végre tud lejátszási listákat is kezelni.

A készülék fekete és fehér színben vehető meg, 79 dollárért.

Forrás: [origo]
Négy gigabájt a lakáskulcsnál is kisebb helyen

A kütyü beépített digitális lemezlovasa beszél az összes világnyelven, tud angolul, franciául, németül, törökül sőt a mandarin kínaival sincs problémája. A kisebb nyelvek közül a holland, cseh, görög, olasz, japán, lengyel és a svéd került be a készülékbe. A készülék szoftvere az előadó nevéből, az album címéből és a többi rendelkezésre álló metaadatból eldönti azt, hogy melyik nyelven kell felolvasni az adott számcím-előadó párost. Magyarul egyelőre nem tud a legkisebb iPod, kíváncsian várjuk, hogyan olvassa fel azt, hogy Tankcsapda - Törölköző, teniszütőkkel.