Szujó Zoltán - "Bizonyos értelemben internetfüggő vagyok"

Vágólapra másolva!
Szujó Zoltán az RTL Klub sportriportere és a Reggeli műsorvezetője, 2002 óta a Forma-1-es futamok helyszíni riportere és nagy technikarajongó. Beszél netfüggőségéről, és néhány Forma 1-es kulisszatitkot is megtudhattunk tőle. Interjú.
Vágólapra másolva!

Mennyire vagy technikafüggő?
Az a helyzet, hogy én nagyon imádom a különböző kütyüket. Régóta figyelemmel kísérem a trendeket, és mindig képben vagyok, hogy mik az újdonságok a piacon. Számtalan kütyüm van, és sok mindent kipróbáltam már. Ha nem is vagyok függő, de szeretek ilyesmivel foglalkozni.

Amint valami újdonság megjelenik, rohansz a boltba, vagy csak olyasmit veszel, amire tényleg szükséged van?
Egy időben mindent beszereztem, amit csak lehetett, most már azért próbálok odafigyelni, hiszen van két gyerekem, nem költhetek minden bevételt technikai eszközökre. Ha valamit kedvem támad megvenni, akkor előbb figyelem magam 1-2 héten, akár hónapon keresztül, hogy vajon tényleg szükségem van-e az adott dologra. A válasz többnyire igen, és ilyenkor mindig az a legnehezebb meccs a családban, hogy megmagyarázzam a feleségemnek, milyen jó lesz mindkettőnknek, ha megvesszük az újabb kütyüt.

Az internet mennyire része az életednek?
Teljesen. Bizonyos értelemben internetfüggő vagyok. Nagyon sokat e-mailezek. Az internetkapcsolat az életem szinte minden szintjén jelen van. Régóta készülnek kutatások, hogy ki, honnan tájékozódik, honnan szerzi be a nagyvilágról szóló információkat. Én teljes mértékben az internetről. Még akkor is, ha televíziós vagyok, és sokat nézek tévét - főleg magyar és külföldi hír- és sportműsorokat. Hírfogyasztásban abszolút az internet az általam legtöbbet használt médium.

Mire használod még a netet?
Jónak tartom a csevegőprogramokat, mert leegyszerűsítik a kommunikációt. Számomra az internet legnagyobb varázsa, hogy most már léteznek otechnikák, melyekkel a legfontosabb dokumentumaimat, a naptárbejegyzéseimet on-line tárolhatom, és bármikor, a világ bármely tájáról elérhetem azokat. Ez nekem nagyon hasznos, hisz a munkámból kifolyólag elég sokat utazom. A hosszabb repülőutak után alig várom, hogy csatlakozhassak a hálóra, és elolvashassam a híreket és az e-mailjeimet.

Akkor a mobilnetet neked találták ki...
Igen, használom is. Ugyan nem állandóan, de kiegészítő lehetőségként mindig kéznél van. Nagyszerű dolog, hogy a hátizsákomban lapul egy kis USB-drive, amit bárhol beledughatok a laptopomba - és máris van internetem.