Ingyen letölthető a S.T.A.L.K.E.R eredetije

Vágólapra másolva!
Új játékot tölthetnek le ingyen a fejlesztőstúdiók kulisszatitkai iránt érdeklődő gamerek. Az ukrán fejlesztésű S.T.A.L.K.E.R frissen letölthetővé tett régi tesztverziójában a Zónát járó játékosok szabadon kóborolhatnak a végleges játékban elzárt területeken, sőt, öreg szovjet járműveket is vezethetnek.
Vágólapra másolva!

A gyűjtőknek, illetve a játékok fejlesztése iránt érdeklődő felhasználóknak lehet érdekes a GSC Gameworld által kiadott kultuszteremtő FPS befejezetlen rendezői változata. A letölthető 1935-ös build számú verzió nem mentes a hibáktól. A szoftver nem szereti a napjainkra elterjedté vált kétmagos processzorokat, az ilyen masinákkal rendelkező felhasználók az ingyenes ForceCore eszközzel állíthatják be, hogy a szoftver csak egy magot használjon a játék futtatása alatt.

A játék modern gépeken való futtatásához szükséges különböző tippeket a GSC saját fórumán, valamit a hírt megíró játékblogok - például a RockPaperShotgun - komentjeiben lehet keresni.


Az alfa verzió sem fest rosszul

A S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl néven 2007-ben megjelent játék csak töredékét tartalmazta annak, amit a GSC eredetileg tervezett, ezért adták ki évekkel később ezt a korai alfa változatot. A nagy összefüggő tereket kínáló programnak még az alcíme is más lett volna, az eredetileg Oblivion Lost-nak hívott szoftverből a Shadow of Chernobyl lett a THQ kiadó kezei között.

A S.T.A.L.K.E.R-re még megjelenése után is sokáig panaszkodtak a játékosok a szoftver különböző hibáira. Ezt a kiadó az 1.0005-ös javítófolttal nagyrészt orvosolta, a most kiadott alfa verzióhoz azonban semmiféle hivatalos támogatás nem jár, ám az alfa iránt lelkesedők összefogása valószínűleg képes lesz létrehozni egy könnyen futtatható verziót. A radioaktív területeken való bóklászást megkedvelők a Shadow of Chernobyl megvásárlása mellett megvehetik a Clear Sky nevű folytatást is. Az Oblivion Lost funkcióira vágyók pedig a hasonló mod telepítésével nyerhetik vissza a régi játék néhány funkcióját.