Politikusokat akasztott a Lakástrend.hu hackere

Vágólapra másolva!
Hétfő reggelre egy ismeretlen elkövető feltörte a Lakástrend kiállítás weboldalát, amelyen az eredetihez hasonló, de árcédulák helyett a négy parlamenti párt vezetőit felakasztva ábrázoló animációra cserélte a nyitólap tartalmát.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, Fodor Gábort és Dávid Ibolyát felkötve ábrázoló animáció mellett egy Petőfi-idézetet (Akasszátok föl a királyokat!) is megjelent. Lapunk kérdésére a kiállítást szervező Ambienta Reklám és Kiállításszervező Kft. képviselője elmondta, hogy a feltörésről tíz órakor szereztek tudomást a HVG egyik újságírójának érdeklődő telefonja után. Sajtóközleményében az Ambienta elhatárolódott a kiállítás oldalán megjelenített politikai tartalomtól.

Forrás: [origo]
Így nézett ki ma reggel a Lakastrend.hu

Az esetről megkérdeztük a Lakástrend.hu-t karbantartó rendszergazdát is. Walcz János szerint a támadók egy túl rövid FTP jelszót kitalálva jutottak be a weboldal mögötti tárhelyre, így cserélhették le az eredeti nyitó animációt. A rendszergazda szerint a támadás egy indiai IP-cím felől érkezett. Bár a weblapok címlapját lecserélő, deface támadások után szokás, a Lakástrend feltörése után az elkövetők nem hagytak maguk után semmiféle üzenetet.

A tárhelyre behatoló támadók nem okoztak nagy kárt, az eredeti oldalt átnevezve meghagyták a szerveren. A kiállítást hirdető nyitólapot fél tizenkettőre vissza is állította a rendszergazda. A politikusok akasztását megjelenítő animációt azonban a Bpcity blog tükrözésében még meg lehet nézni.