Házilag összerakható netbook

Vágólapra másolva!
Egy amerikai cég olyan minilaptopot dobott piacra, amelynek csak fő vázát kell megvenni, a a legfontosabb alkatrészeken kívül a komponenseket a vásárló veheti meg és szerelheti össze saját igényeihez igazodóan.
Vágólapra másolva!

A társaság honlapján azt hirdeti, hogy a barkács-netbookhoz olyan könnyen értelmezhető leírást mellékelnek, amely alapján egy kevésbé hozzáértő ember is össze tudja állítani a masinát.

Az OCZ Neutrino netbook a régebbi Intel Atom N270 (1,6 gigahertz) processzorral felszerelve érkezik, de ezt a tulajdonos utólag bármikor kicserélheti a lapka utódjára garanciavesztés nélkül. A nagyjából 1,3 kilogrammos csináld magad-laptophoz egy 10,1 colos, ledes háttérvilágítású, 1024x600 pixeles felbontást használó LCD monitort mellékelnek, ezen kívül grafikus kártya, PCI-Express foglalat, két minihangszóró, billentyűzet, csatlakozók (VGA, USB, hálózat, fülhallgató), valamint egy 4400 mAh kapacitású akkumulátor, és egy 1,3 megapixeles webkamera található a nettó 280 dolláros, vagyis durván 65 ezer forintba kerülő alapcsomagban.

Forrás: [origo]

Opcionálisan a gyártótól is rendelhető, de akár saját forrásból kell beszerezni a géphez a memóriát (legfeljebb 2 gigabájt), a flashmemóriás háttértárat vagy a winchestert (legfeljebb 250 gigabájtos támogatott). Ezenkívül memóriakártyaolvasót is külön kell beszerelnie a vásárlónak, hasonlóan az operációs rendszerhez. A kis gép esetében a laptop fő komponenseire, valamint az LCD-re és az akkumulátorra egyaránt egy-egy év garanciát biztosítanak. A társaság kínálatában egyébként 15 és 17 colos méretű, ugyancsak házilag összeszerelhető laptopok is szerepelnek.