Harmincezer mobiltelefonját hívja vissza az LG

Vágólapra másolva!
Az LG visszahívja 830 Spyder típusú, szétcsúsztatható mobiltelefonját az USA-ban, mivel a modell felmondhatja a szolgálatot a segélyhívások során.
Vágólapra másolva!

Az LG elrendelte az Egyesült Államokban piacra dobott mind a harmincezer darab készülék visszahívását: a mobilok tulajdonosaival vagy a mobilszolgálató, vagy maga a gyártó veszi fel a kapcsolatot, hogy egy szoftverfrissítéssel orvosolja a problémát. A Spyderen a 911, vagyis a segélyhívó telefonszám hívása közben lehet gond.

A problémát a telefonnak az a szolgáltatása okozza, hogy a beépített GPS segítségével automatikusan meg is határozza a bajba jutott mobilos pozícióját. Ha ez sikertelen, az zavart okoz a beszélgetésben bizonyos szoftververzióknál, és zavaróan leromolhat a hangminőség, vagy megszakadhat a vonal.

A hibával kapcsolatban eddig egyetlen bejelentés érkezett a gyártóhoz, akkor egy lerobbant autós hívta a 911-et, és a probléma nem okozott személyi sérülést. A készüléket eddig csak az Egyesült Államokban hozták forgalomba, és a szükséges szoftverfrissítést a felhasználók maguk is elvégezhetik.