Vágólapra másolva!
Ezúttal 18 éven felülieknek szóló bérgyilkosos lövöldözés, egy magyar nyelvű, igen megkedvelhető stratégiai játék teljes verzióban, közösségi oldalakat összemixelő webalkalmazás, képernyőt nyalogató cica és kutya, virtuális adattár Forma-1 rajongóknak, valamint egy megdöbbentően hatékony e-mailkereső kapott helyet hétvégi letöltésajánlónkban.
Vágólapra másolva!

WANTED: WEAPONS OF FATE (18+)

A játék demójának letöltése (843 megabájt)

Mark Millar Wanted című képregényéből tavaly készült filmváltozat, ezt dolgozza fel a hamarosan megjelenő videojáték is, melynek demója a héten vált letölthetővé. Az alaptörténet szerint egy kissé frusztrált irodai alkalmazott fiatalember, Wesley Gibson rájön, hogy korábban elhunyt édesapja bizony bérgyilkos volt, majd ő is csatlakozik a kedves papa korábbi munkatársaihoz, hogy megbosszulja halálát, később pedig már a Szövetség tagjai között maga is a kedves papa nyomdokaiba lép.

A játék néhány órával a film története után indul, a demó verzióban pedig Cross, az egyik Szövetségből kivált, így ellenséggé vált bérgyilkos bőrszerkóját öltheti magára a játékos. Bár az irányítás elsajátítására szolgáló első oktatópálya cseppet sem realisztikus - egy utasszállító repülőgépen kell golyózápor közepette likvidálni az ellenfeleket -, az akcióból nincs hiány, fröccsen a vér, hullanak az emberek. Ennek megfelelően ezt a játékot nem ajánljuk gyerekeknek, de a 18 évnél idősebbek közül is csak a rutinosabb játékosoknak érdemes kipróbálniuk a Wanted-et, vagy legalábbis gyakorolni kell a pályákat a sikeres előrejutáshoz. A dupla pisztolyon kívül közelharc és a Mátrix-ból ismert bullet time is megtalálható a programban, a Space gombbal pedig Gears of War-hoz hasonlóan lehet fedezékek mögé bújni benne.

HARC WESNOTHÉRT

Forrás: [origo]

A magyar nyelvű játék teljes verziójának letöltése (201 megabájt)

A Harc Wesnothért az egyik leglátványosabban fejlődő szabad szoftverként készülő játék. Ha grafikailag nem is vetekedhet a legújabb generációs 3D csodajátékokkal, az évek alatt a csúnyácska körökre osztott stratégiai játék kellemes, szerethető programmá nőtte ki magát. A wesnothi trónért folyó örökösödési harcot megunó játékosok számos letölthető kampány közül választhatnak, vagy multiplayer módban is kipróbálhatják magukat.

A bővebb információkra vágyóknak érdemes felkeresniük a program magyar nyelvű honlapját, ahol többek közt a bajnokságokról lehet tájékozódni. A játékot a stílustól idegenkedőknek is megéri kipróbálniuk, mivel teljes körű magyarítása, és korrekt oktatópályája révén hamar meg lehet tanulni a Harc Wesnothért használatát.

SKIMMER

Forrás: [origo]

Erről a weboldalról telepítheti a Skimmert

Facebook, Twitter, Flickr, Youtube, Blogger: egy sor olyan közösségi oldal, ahol friss tartalmak, ismerősök üzenetei, gondolatai várják a felhasználót. A Skimmer nevű, Adobe Airben készült, így böngészőből telepíthető alkalmazás ebben az információrengetegben segíti az eligazodást. Egy szoftverből lehet megnézni benne a különböző szájtokon érkező friss hozzászólásokat, képeket vagy videókat, emellett többféle nézetből is ki lehet választani az optimálisat.

LICKING DOG/CAT SCREEN CLEAN

Forrás: [origo]

Az ingyenes képernyőkímélő letöltése: kutyás, cicás verzió (2 megabájt)

Bevalljuk, ezt a két képernyőkímélőt csak viccnek szántuk: minőségük nem éppen tökéletes, de azért így is jópofák. Ha annak idején nem vette meg mobiljára a képernyőnyalogató állatos videót, most ingyen letöltheti azt a PC-jére. Az ingyenes képernyővédő kutyás és cicás változatban egyaránt elérhető, előbbiben egy jópofa mopsz próbálja tisztára nyalni a monitort belülről.

F1 HISTORY

Forrás: [origo]

A magyar nyelvű Forma-1 statisztikai program letöltése (9 megabájt)

Bár telepítője angol nyelvű (az installáció után az update fájlt is le kell futtatni a ZIP-ből az adatok befrissítése végett), az F1 History szoftver magyarul kommunikál a felhasználóval. A Formula.hu alkalmazása a készítők oldalán lévő információk szerint a statisztikákért rajongó Forma-1-mániákusoknak készült. Megtalálható benne az összes verseny hivatalos végeredménye egészen az 1950-es Brit nagydíjtól kezdve. Ezenkívül az összes valaha a Forma 1-ben részt vett csapat és versenyző adatai (futamgyőzelmek, dobogós helyek stb.), a csapat és az egyéni világbajnokságok végeredményei és néhány érdekesség is elérhető adatbázisában, amelyet a futamok után az F1History oldalról a legfrissebb adatokkal frissíteni lehet.

XOBNI

Az ingyenes Outlook-keresőbővítmény letöltése (5 megabájt)

Közel egy éve mutattuk be