Nacsa Olivér - "Bizonyos szempontból konzervatív pasas vagyok..."

Vágólapra másolva!
Hamarosan új szerepkörben tűnik fel Nacsa Olivér az egyik kereskedelmi csatorna képernyőjén. Korda Györggyel közösen vezetik majd a Pokerstars.hu című műsort, melyben hazai celebek mérik össze egymással pókertudásukat. Vajon a fiatal humorista és televíziós műsorvezető mennyire ismeri ki magát a legújabb technika világában?
Vágólapra másolva!

Mennyire vagy jártas a legújabb technikák világában?
Próbálkoztam vele, hogy megismerkedjek a legújabb technikai csodákkal, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem biztos, hogy nekem való dolgok ezek, mert bizonyos szempontból konzervatív pasas vagyok. Ennek ellenére mondhatom, hogy azért nyitott és érdeklődő vagyok az új dolgok iránt.

Gyakran cseréled a mobiljaidat?
Amikor a Nokiáról más márkára váltottam, mindig megbántam. Most visszaváltottam a jól bevált márkára, és így újra jól érzem magam. Nem szoktam gyakran váltogatni a telefonjaimat, hiszen ha ez fontos lenne számomra, akár hetente cserélgetgethetném őket, mert minden héten jön ki egy-egy újabb modell Nekem az a fontos, hogy tudjak rajta telefonálni.

Mire használod leginkább az internetet?
Az e-mail természetesen a mindennapi élet része már manapság. Az internet legalapvetőbb funkciója számomra az információszerzés. Minden reggel úgy kezdem a napot, hogy felmegyek bizonyos napi sajtóoldalakra, és egyéb portálokra - többek között az Origóra - és elolvasom a híreket. De egyéb lehetőségeit is kihasználom a világhálónak, mint például a repülőjegyfoglalás, vagy az ételrendelés.

Internetes vásárláskor nem vagy bizalmatlan?
De egy kicsit - bár gyorsabb és egyszerűbb ezen a módon vásárolni. Ráadásul kapok egy visszaigazolást a telefonomra azonnal, ha bármi történik a bankszámlámon.

Meddig bírnád internetelérés nélkül?
Szerintem jó az alkalmazkodóképességem. Egy mai tinédzser erre a kérdésre bizonyosan azt válaszolná, hogy semeddig, de én még jócskán abban a korszakban voltam tinédzser, amikor a net és a mobiltelefon még nem volt jelen az életünkben. Ha meg volt beszélve a találkozó a Moszkván az óra alatt, akkor ott kellett lenni. Nem volt olyan, hogy odaszóltam, hogy "Figyelj kések." Nekem az egy kicsit őszintébb világnak tűnt, noha semmi bajom nincs azzal sem, ami most van. Mindenesetre teljesen jól elvagyok internet nélkül is. Ha külföldön vagyok, akkor sem rohanok a szállodába, hogy felmenjek az internetre, olyankor igyekszem szó szerint kikapcsolódni, és nem szeretnék mással foglalkozni.

A munkádhoz, ötletgyűjtéshez használod a világhálót?
Persze, a híreket mi is onnan vesszük. Egy-egy gegpartin, amikor kitaláljuk a dolgokat, jó, ha van a közelben egy gép, amin meg tudjuk nézni, hogy mik a legaktuálisabb hírek. Ebből a szempontból fontos számomra az internet, viszont amikor nem dolgozom, olyankor egyáltalán nem.

Szoktál fórumozni?
Soha. Nem érdekel a mások véleménye, legalábbis azoké nem, akik fórumokra írogatnak. Nekem erről eléggé sajátos véleményem van. Tudom, hogy sokan olvasnak fórumokat a művészvilágban, és sokukra hatással is vannak az ott olvasottak - ilyen szempontból én szerencsés vagyok, mert rám egyáltalán nem. Ha néha-néha belefutok egy-egy ilyen dologba, inkább szórakoztat. Engem ilyen módon megbántani, vagy megalázni nem tudnak, mert cseppet sem érdekel.