Második születésnapját ünnepli a budapesti New Tech Meetup

Vágólapra másolva!
Második születésnapját ünnepli csütörtökön a Budapest New Technology Meetup. A technológusok, geekek, informatikusok és művészek találkozóján még a Microsoft Surface-t is meg lehet majd tapogatni.
Vágólapra másolva!

Február 19, este hét óra, Merlin - ennyi kell felírnia a noteszébe azoknak, akik együtt akarják ünnepelni a budapesti technológusokkal az öt perces előadásokkal kezdődő és közös sörözéssel záródó Meetup (ahogy mindenki emlegeti) második születésnapját. A buli mellett a magyar internet érdekes új szolgáltatásairól és környezetvédelemről is esik majd szó.

Az ünnepi eseményen bemutatkozik a próbaverzióban már működő noba.hu, közösségi kölcsönkérő oldal. Szó lesz az iWIW alkalmazások fejlesztéséről, 3D-s kijelzőkről, és környezetvédő passzívházakról is. A meetupon a látogatók kipróbálhatják a rovatunk munkatársai által már tesztelt és megszeretett Microsoft Surface interaktív érintőképernyős munkaasztalt. A Meetuposokkal együtt ünnepelnek a Pecha Kucha rendezvény építészei és dizájnerei is. A februári találkozón Gáspár Máté, a Krétakör színház ügyvezetője, divattervezők és vizuális művészek fognak előadni.

A lényegre koncentrálnak

A két éve indult magyar meetup rendszere egyszerű: az öt perces, diasorral vagy bemutatóval megspékelt előadásokat után a közönség öt percig kérdezhet, majd a következő előadó kapja meg a mikrofont. A témák között szerepelt már a homogén anyagból készült, csak egy stabil ponttal rendelkező keljfeljancsi-szerű Gömböc, esett szó a percenként több kilométernyi papírt kiköpő nagysebességű nyomtatókról vagy modern számítógépes videótrükkökről is. A majdnem ezer taggal rendelkező Budapest New Tech Meetup valószínűleg a legnagyobb rendszeresen megtartott, technológiai fókuszú nonprofit rendezvény.

A rendezvényre a meetup.com "találkaszervező" webes szolgáltatásba regisztrálva lehet jelentkezni (a rendezvény is innen kapta nevét). A szervezők felhívták a figyelmünket arra, hogy a rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően betelhetnek a helyek. Aki úgy érzi, hogy közel 400 geekkel és 200 építésszel szeretne együtt bulizni, az mindenképpen próbáljon meg elmenni a Merlinbe csütörtök este. A tolongást kevéssé kedvelők a Meetup blogján követhetik a következő hónapok témáit, illetve videóról visszanézhetik a korábbi előadásokat.