Nem lesz több tesztverzió a Windows 7-ből

Vágólapra másolva!
A Microsoft hivatalosan is megerősítette azokat a híreket, melyek szerint nem tervez további nyilvános tesztverziókat kiadni a Windows 7-ből, a következő verzió már a csaknem teljesen kész, ún. RC, vagyis release candidate változat lesz.
Vágólapra másolva!

Mindezt Steven Sinofsky, a Windows fejlesztésének egyik vezetője a cég egyik blogján publikált bejegyzésben hozta nyilvánosságra. Mint arról korábban beszámoltunk, a Microsoft január 10-én adott ki a készülő Windows 7-ből egy olyan, bárki számára elérhető tesztverziót, amely ugyan már minden funkciót tartalmaz, de még nem működik tökéletesen. Az RC1 jelzésű kiadást február 10-ig lehet letölteni a cég honlapjáról, és augusztusig futtatható.

Forrás: [origo]
Itt elolvashatja a tesztverzióval szerzett tapasztalatainkat

Sinofsky bejegyzése szerint a fejlesztés következő mérföldköve egy release candidate verzió lesz, amely olyan változatot jelöl, amely legfeljebb már csak minimális hibákat tartalmaz, azaz nagyjából végleges kiadásnak tekinthető. A szakember ugyanakkor arról nem közölt információt, hogy ennek megjelenése mikorra várható. A Windows Vista utódjául szánt rendszer várható megjelenéséről még a Microsoft sem publikált hivatalosan semmit, bűr az gyanítható, hogy a cég idén karácsony előtt szeretne azzal előrukkolni, noha partnereinek még ezt sem vállalta be száz százalékosra. A redmondiak eddig hivatalosan csupán azt nyilatkozták, hogy a Windows 7 a Vista megjelenését követő három éven belül kerül majd a boltokba: ennek alapján azonban még a 2010 eleji megjelenés sem kizárt.