Laptopot is gyártana a Nokia

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb mobiltelefongyártójának vezetője egy finn közszolgálati tévén nyilatkozott arról, hogy a Nokia erősen fontolgatja, hogy a noteszgépek piacára is belépjen.
Vágólapra másolva!
Olli-Pekka Kallasvuo, Nokia elnök-vezérigazgatója a finn YLE csatorna egyik műsorán nyilatkozott szerdán arról, hogy a cég azt fontolgatja, hogy a mobiltelefonok után a laptopok piacán is megjelenjen saját termékével - számolt be a Reuters. Már jó ideje terjednek olyan nem hivatalos iparági pletykák, melyek szerint a Nokia noteszgépeket doba piacra, ezúttal azonban a cég vezetője is hivatalosan nyilatkozott a témában, egy újságírói kérdésre válaszolva elmondtat "ez a lehetőség rendkívüli módon foglalkoztatja" a vállalatot.
Kallasvuo az interjúban arra is utalt, nem is szükséges a nagyon távoli jövőbe tekinteni ahhoz, hogy lássuk, a mobiltelefon és a PC bizony rengeteg területen konvergál. Világszerte már több százmillióan élnek olyan emberek, akik az internettel elsőként egy mobiltelefonon ismerkednek meg, amit a Nokia első embere jó jelnek tart.
A Reuters által megkérdezett szakértő, Ben Wood, a CCS Insight elemzőcég kutatási vezetője szerint az, hogy például az Acer számítógépgyártó az E-Ten cég felvásárlása nyomán nemrég saját okostelefonokkal rukkolt elő, érthető lépés, hiszen a mobilok e drágább típusát nagyobb haszonnal lehet értékesíteni. Nem ennyire egyértelmű Wood szerint viszont a Nokia esetében a helyzet, a laptopok esetében ugyanis a gyártók már jóval alacsonyabb haszonkulccsal dolgoznak. Ugyanakkor az is igaz, hogy a legtöbb mobilszolgáltatónál - így a hazai operátorok is - kínálnak netbookokat és notebookokat ügyfeleik számára.