A Windows 7 és az Apple hódított januárban

Vágólapra másolva!
Egyaránt jó hónapja volt a január a készülő Windows 7-nek és a Mac OS-nek - derül ki a Net Applications cég statisztikáiból, melyben azt vizsgálták, az interezők milyen operációs rendszerről érik el a világhálót.
Vágólapra másolva!

A társaság januári tanulmánya alapján az év első hónapjában a Windows készülő, hetes verziója és az Apple számítógépeken használatos Mac OS operációs rendszerek növelték részesedésüket. Utóbbit januárban már a felhasználók közel tíz százaléka (9,93 százalék) használta, de a még félkész Windows 7 felhasználói tábora is jelentősen bővült a január 10-én kiadott RC1-es tesztverzió premierje nyomán: a még meg nem jelent Windowst a netezők 0,23 százaléka próbálgatja - számolt be a CNet.

Bár a Windows operációs rendszerek összességében továbbra is toronymagasan vezetnek, felhasználóik száma valamelyest csökkent: a decemberi 88,68 százalékhoz képest 88,26 százalékra esett. A nyílt forráskódú Linux operációs rendszerek stagnálni látszanak 0,83 százalékos részesedésükkel.

Forrás: [origo]
Itt nézheti meg a Net Applications listáját

A Net Application 160 millió internetező adatainak vizsgálatával készült felmérése szerint egyre többen böngésznek Apple iPhone-ról vagy iPod Touchról is, a telefonról és a kütyüről a netezők 0,48 és 0,11 százaléka éri el a hálót.