Vékony, érintőkijelzős telefon a Toshibától

Vágólapra másolva!
A Toshiba bemutatta kivételesen nagyméretű kijelzővel felszerelt, teljesen érintés által vezérelt telefonját, a TG01-et.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó eddig nem éppen mobiltelefonjairól volt híres - főleg laptopjairól és más számítástechnikai eszközeiről vált ismertté. A TG01 most egy csapásra megalapozhatja a Toshiba piaci pozícióját: a gyártó frissen bemutatott okostelefonja külsőre gyakorlatilag megegyezik az Apple iPhone 3G-vel, a kijelzője viszont nagyobb, és vékonyabb a készülékháza is. A Toshiba TG01 gyors működését a Qualcomm Snapdragon processzor biztosítja.

A TG01 szoftvere a már jól ismert Windows Mobile 6.1 operációs rendszer, amely egyedi, kifejezetten érintéssel vezérelhető felhasználói felülettel rendelkezik, illetve alapesetben támogatja a Flasht az Internet Exploreren keresztül. A beépített 512 MB memóriát microSD-kártyával lehet bővíteni, illetve a 3,2 megapixeles kamerával elvileg igen jó minőségű képeket lehet alkotni.

A telefont elsősorban mobilitnernetezésre fejlesztették ki, így wifi és HSDPA is található benne. Az elforgatható kijelzővel akár teljes méretben is lehet weboldalakat böngészni, köszönhetően a 800x480 pixeles felbontásnak. A mindössze 9,9 milliméter vastag készülék rendelkezik DivX-filmek lejátszására képes szoftverrel, Bluetooth vezeték nélküli kommunikációval és természetesen GPS-navigációval is.