Vágólapra másolva!
Saját YouTube csatornája lesz XVI. Benedeknek. A hívek a pápai beszédek videós és szöveges verziói mellett a szentszék híreit is megnézhetik - adta hírül a CNet.  
Vágólapra másolva!

A csatorna pontos címét és indulásának idejét egyelőre nem hozta nyilvánosságra a szentszék. Aki nem tud várni a szolgáltatás beindítására, az már most is számos a pápával foglalkozó felvételt talál a videómegosztókon.

A csatorna tartalmát a Vatikáni Rádió és a pápai állam televíziós központja szolgáltatja a Google-lel együttműködve. A pápai állam korábban is élt a technikai lehetőségekkel, a vatican.va címen található honlap 1995-től létezik. Rendelkezik honlappal a L'Osservatore Romano lap és a 39 nyelven, köztük magyarul, sugárzó Vatikáni Rádió is.

Vatikán nem zárkózik el a modern technológiától. Isten szavait kell sugározni a rádióknak, az internetes csatornáknak, CD-knek, DVD-knek, iPodoknak, televízióknak és a mozivászonnak is - áll katolikus püspökök októberi gyűlése alkalmából kiadott közleményében.

A kütyükkel sincs rosszban a Vatikán, a szentszék szóvivője december végén üdvözölte a Paolo Padrini atya és Dimitri Giani átal létrehozott iBreviary alkalmazást, ami imakönyvvé változtatja a 0,79 eurós alkalmazást megvásárlók iPhone-ját. A CNET arra is felhívja a figyelmet, hogy a pápa maga is rendelkezik egy 2 gigabájtos iPod Nano-val, sőt SMS-eiben rövidítéseket is használ.