Steve Jobs tényleg beteg, de jól van

Vágólapra másolva!
Az Apple-vezér egy nyílt levélben ismerte be: valóban betegség miatt marad távol az idei Macworld expótól, de nem életveszélyes rákkal küzd, mint ahogy sokan sejtették, csak hormonproblémákkal kezelik.
Vágólapra másolva!

Steve Jobs tényleg beteg, de nem halálos beteg, mint ahogy sokan feltételezték: az Apple ikonikus alapító-vezérigazgatóját egy hormonegyensúly-zavarral kezelik - írja a Cnet. Jobs a vállalat dolgozóihoz írt nyílt levelében nyilatkozott betegségéről. Az üzenetben azt írja, pár héttel ezelőtt határozta el, hogy kideríti, miért fogyott le olyan nagyon a tavalyi év során, és azt is, hogy első számú teendője lesz ezzel a problémával megbirkózni.

Aki az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérte Jobs nyilvános szerepléseit, a saját szemével láthatta a képeken, hogy az Apple-vezér nagyon vékony, az arca beesett. Amikor Jobs decemberben bejelentette, hogy nem vesz részt a ma kezdődő MacWorld expón, ahol pedig hagyományosan ő szokta bejelenteni a cég újdonságait, azonnal táptalajt adott az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásoknak. 2004-ben ugyanis hasnyálmirigy-rákkal műtötték meg, és a legtöbben úgy vélték, betegségének kiújulása kényszeríti visszavonulásra.

Jobs most közzétett levele cáfolja ezt a feltételezést: az orvosok egy olyan hormonegyensúly-problémát diagnosztizáltak nála, amely - saját szavai szerint - "megfosztja" szervezetét az egészséges fehérje-mennyiségtől. Az Apple vezetőjének nyilatkozata szerint betegsége nem súlyos, a gyógyszeres kezelését megkezdték, és várhatóan tavasszal fejeződik be. Jobs ez alatt továbbra is ellátja a vállalat vezetésével kapcsolatos feladatait, vagyis nem mond le a vezérigazgatói posztról.

Ezt megelőzően sem az Apple-alapító, sem cége nem nyilatkozott részletesen Jobs állapotáról, csak annyit közöltek: az magánügy, és továbbra is ő áll a cég élén. A fentiek ugyan valószínűsítik, hogy Steve Jobs a jövőben ismét szerepel majd a vállalat termékbemutatóin és rendezvényein, de a mostani, nélküle lezajló bemutató így is lezár egy korszakot. A vállalat ugyanis decemberben azt is bejelentette, hogy idén utoljára vesz részt a januári San Francisco-i Apple Expón, ami mindeddig jelentős évindító eseményének számított, és a továbbiakban csak saját rendezvényein keresztül kommunikál majd a nagyközönséggel.