Százötven millió felhasználó a Facebookon

Vágólapra másolva!
Az amerikai közösség oldal messze lehagyta riválisait: a regisztrált felhasználók száma szerdán érte el a 150 milliót, és ami ennél fontosabb, többségük aktívan használja is az oldalt.
Vágólapra másolva!

Az új rekordot Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója az oldal blogján jelentette be tegnap. A Facebook nagyjából négy hónap alatt növekedett a másfélszeresére, nyár végén ugyanis még "csak" 100 millióan voltak regisztrálva az oldalon. Zuckerberg szerint a felhasználók több mint fele rendszeresen be is jelentkezik az oldalra, amit a Comscore adatai meg is erősítenek.

Ezek szerint a Facebook látogatottságban messze maga mögött hagyta riválisait: míg a rangsorban a második helyen álló MySpace havi 120 millió körüli látogatóval rendelkezik, addig a Facebookon ez a szám 200 millió fölött van, és az elmúlt egy évben elképesztő ütemben, 116 százalékkal emelkedett.

A harmadik helyen álló Hi5 58, az Orkut pedig 46 millió körüli havi látogatószámmal bír. A MySpace lemaradása már csak azért is szembetűnő, mert az egykor legnépszerűbbnek számító közösségi szájt már 2006-ban százmillió regisztrált felhasználóval rendelkezett. Az elemzők szerint a Facebookon nincs megállás, és az öt éves szájt, amelyet eredetileg amerikai egyetemisták közösségi oldalának indítottak, akár idén tavasszal, Zuckerberg 25-ik születésnapja előtt elérheti a 200 milliós felhasználói számot.

Az oldal új felhasználói már rég nem csak az Egyesült Államokból jönnek, hanem a világ minden részéből, "még az Antarktiszról is", fogalmazott az alapító. "Ha a Facebook egy ország lenne, akkor ez lenne a világ nyolcadik legnépesebb országa, Japán, Oroszország és Nigéria előtt." A szájt jelenleg 170 országban, 37 különböző nyelven érhető el, és nemrég készült el a magyar változata is, amelynek fordítását a felhasználók készítettek.