Mobilkölcsönző nyílt Amerikában

Vágólapra másolva!
Csúcstelefon a szerény költségvetésűeknek: kölcsönzött mobiljukkal villoghatnak az amerikaiak.
Vágólapra másolva!

A New Jersey-beli Rentobile érdekes vállalkozásba fogott: az autókölcsönzőkhöz hasonlóan a cég mobiltelefonokat ad bérbe. A vállalat teljes áron vásárol készülékeket az USA legnagyobb mobilszolgáltatóitól - nevezetesen a T-Mobile, Verizon Wireless, AT&T és Sprint operátoroktól -, majd ezeket a készülék típusától függően havi 20-50 dolláros áron kínálja használatra.

A dolog legnagyobb rizikófaktorának a készülék károsodása tűnik, ugyanis az autókölcsönzőkkel ellentétben mobiltelefonokra nyilvánvalóan nem lehet biztosítást kötni, ilyen esetben azonban a cég egyelőre meg nem nevezett, de fair összeget számol majd fel. A szolgáltatást azoknak találták ki, akik egy-két havonta szeretnék cserélni a mobiljukat, azonban egyrészt nincs pénzük megvásárolni a legújabb csúcskészülékeket, másrészt nem akarnak akár több éves hűségnyilatkozatot aláírni.

Az ötlet lényege éppen az, hogy a vásárlóik gyakran cseréljék a kölcsönzött eszközt: az alapítók egyikének állítása szerint sincs semmi értelme az üzletnek, ha az ügyfél mondjuk egy évig szeretné ugyanazt a készüléket használni. Jelen pillanatban a cégtől egy személy legfeljebb öt mobiltelefont kölcsönözhet ki, így akár az egész családot fel lehet szerelni bérelt mobilokkal. Akkor sem haszontalan a szolgáltatás, ha valaki nem tud dönteni vásárlás előtt két telefon közt, kibérli hát mindkettőt egy-egy hónapra, így sokkal egyszerűbb lesz a döntés meghozatala.

A cég első embere szerint jelen pillanatban folynak a tárgyalások több mobilgyártóval, ugyanis sokkal ésszerűbb lenni kártyafüggetlenül, közvetlenül tőlük szerezni be a készülékeket.

(PCWorld.hu)